Cornelius bryder et halvt års måltørke

Andreas Cornelius scorede søndagens første mål i de store ligaer, da han bragte Parma foran mod Udinese. Kampen sluttede dog 2-2.

I 23. spillerunde lykkedes det danske Andreas Cornelius at komme på måltavlen i denne Serie A-sæson.

Hjemme mod Jens Stryger og Udinese stangede Cornelius bolden i mål i kampens tredje minut, da han timede sit tilløb mod et indlæg helt perfekt.

Hovedstødet sendte bolden ned i jorden og ind i målet, og derefter brød en forløsende jubel ud. Cornelius strakte sine pegefingre ud til hver sin side, inden han knyttede næverne og lod sig omfavne af sine holdkammerater.

Det er Andreas Cornelius’ første ligamål i denne sæson og hans første scoring for Parma siden sidste spillerunde i sidste sæson.

Det er altså mere end et halvt år siden, han nettede mod nedrykkeren Lecce den 2. august 2020. I mellemtiden har Cornelius dog lavet et enkelt mål for Danmark. Det var i en træningskamp mod Færøerne i oktober 2020.

Parma smed føringen

Efter en halv time øgede holdkammeraten Juraj Kucka på et straffespark til 2-0 for værterne, der alligevel måtte nøjes med det ene point.

Midtvejs i anden halvleg reducerede Stefano Okaka til 1-2 for gæsterne. Med ti minutter tilbage udlignede Bram Nuytinck for Udinese.

Andreas Cornelius, der undervejs fik en advarsel, spillede samtlige 90 minutter for hjemmeholdet. Landsholdskollegaen Jens Stryger Larsen fik også fuld spilletid for gæsterne.

Parma er næstsidst i Serie A med seks point op til Torino over nedrykningsstregen. Udinese indtager 13.-pladsen med et pænt hul til de tre nedrykningspladser.