Fodbold

Hovedløs Real-fejl efterlader kommentator forundret

Real Madrid rejste tilbage til den spanske hovedstad efter en kneben 1-0-sejr ude mod Valladolid på Estadio José Zorrilla lørdag aften.

"Spil aldrig bolden på tværs i eget forsvar"

Det er en læresætning, som de fleste miniputspillere får ind med modermælken, når de starter til fodbold. Men den huskeregel havde Real Madrids Ferland Mendy tilsyneladende glemt godt 10 minutter inde i anden halvleg i klubbens udekamp mod Real Valladolid.

Den franske venstreback modtog en presbold fra en medspiller få centimeter fra egen baglinje, hvorefter han skilte sig af med kuglen ved at sende en farlig aflevering tværs over banen. Og havde det været i den modsatte ende, var franskmanden sandsynligvis blevet hædret for at have udført et teknisk svært indlæg og potentiel assist. Det var det bare ikke.

- Det er en risikabel aflevering og en kæmpe mulighed til Real Valladolid! Udbrød kampens ene kommentator Henrik Fallesen, der efterfølgende blev suppleret af TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker:

- Hold da fast! Amen, det er jo en fuldstændig sindssyg aflevering!

Mendy og Real Madrid slap med skrækken takket være en hurtig refleks fra målmand Courtois, der leverede en flot redning på stregen efter et veludført spark fra Fabian Orellana. Stillingen var derfor fortsat 0-0.

Se situationen i toppen af artiklen.

Set et hav af gange

I studiet efter opgøret satte Mads Junker lidt flere ord på Mendys hovedløse aktion. Beslutningen var ikke ideel, men ydre omstændigheder var også en medvirkende faktor.

- Det er ikke det bedste sted at smide en bold hen. Midt foran mål. Det lignede, han vil lave et sideskifte over til Vázquez og så fik vinden vist lidt fat kuglen. Det snød ham lidt.

- Men jeg kan finde et hav af sådanne eksempler. Der har været så mange kampe, hvor Real Madrid er sluppet afsted med at give gigantiske chancer væk for at gå direkte op i den anden ende, score og få et resultat. Det bør ikke kunne fortsætte på den måde for dem, men nu er vi efterhånden så langt inde i sæsonen, at det måske er reelt nok, lød den lille analyse.

Der skulle kun gå 10 minutter fra de nervøse takter i kongeklubbens defensiv, til bolden lå i Valladolids net. Casemiro dukkede op på en dødbold og headede Real Madrid i front. Brasilianeren har flere gange ageret redningsmand for mestrene i denne sæson.

Den rolle indtog han igen, for der kom ikke flere scoringer i opgøret.

Det var ikke det mest velspillende Real Madrid-hold, der lørdag aften rykkede tættere på førstepladsen i LaLiga. Video: TV 2 SPORT

Tidligere på aften missede Atlético Madrid muligheden for at tage yderligere fra i toppen af La Liga, da de tabte med 2-0 til Levante. Derfor kom Real Madrid tættere på førstepladsen og har nu 52 point efter 24 kampe. Atlético topper ligaen med 55 point med en kamp i hånden.