Fodbold

Milano sitrer før den vigtigste kamp i ti år

Kun seks sejre og otte mål skiller AC Milan og Inter fra hinanden efter 227 indbyrdes kampe.

Se AC Milan-Inter på TV 2 SPORT X fra klokken 14.30.

Vi skal tilbage til den 2. april 2011, før der var lige så meget på spil mellem AC Milan og Inter, som der er denne søndag.

Den dag for 10 år siden mødtes lokalrivalerne senest i en kamp som Serie A's to tophold. AC Milan vandt 3-0 og senere også mesterskabet.

Topscorere

 • 14 mål - Andriy Shevchenko (AC Milan)
 • 13 mål - Giuseppe Meazza (12 for Inter, 1 for AC Milan)
 • 11 mål - Gunnar Nordahl (AC Milan)
 • 11 mål - István Nyers (Inter)
 • 10 mål - Zlatan Ibrahimovic (8 for AC Milan, 2 for Inter)
 • 10 mål - Enrico Candiani (7 for Inter, 3 for AC Milan)

- Det her er den vigtigste kamp siden, slår Carlo Angioni fast overfor TV 2 SPORT. Han er fodboldjournalist på Italiens største sportsavis, La Gazetta dello Sport, og har blandt andet til opgave at følge Milano-klubberne tæt.

I 2010 mødtes de ligeledes i toppen af ligaen, og her vandt Inter både derbyet og mesterskabet.

Ingen af holdene har vundet Serie A siden.

Fansene her i Milano er stadig ellevilde i øjeblikket

Carlo Angioni, journalist på La Gazetta dello Sport

- Det er enormt vigtigt for dem begge at være tilbage i toppen af Serie A efter så mange år. I de sidste ti år har Juventus domineret, mens AC Milan og Inter har været igennem en del problemer.

- At AC Milan ligger deroppe er overraskende, men de har en stor leder i form af Zlatan Ibrahimovic. Inter startede en rejse med Antonio Conte sidste år i jagten på mesterskabet, forklarer Carlo Angioni.

Før søndagens derby fører Inter med et enkelt point.

 • Sejre

  77
  83
 • Uafgjorte

  67
  67
 • Målscore

  304
  312
 • Serie A-titler

  18
  18
 • Coppa Italia-titler

  5
  7
 • Champions League-titler

  7
  3

Kilde: Gracenote

Fodboldbyen rører på sig

Som størstedelen af Europas øvrige storbyer er Milano fortsat præget af coronarestriktioner, og Italien er nummer otte på listen over lande med flest coronarelaterede dødsfald i de seneste syv dage.

Selvom det også har fået stor betydning for optakten til 'Derby della Madonnina', sørger fansene stadig for at skabe en intens ramme om braget, fortæller Angioni.

- Milano kommer sig stadig efter et svært år mod Covid-19. Desværre er San Siro jo lukket for tilskuere, men fansene her i Milano er stadig ellevilde i øjeblikket.

- En masse AC Milan-fans mødte op til deres træning lørdag, og Inters fans kommer til at samle sig ude foran stadion, når holdet ankommer til kampen. Så selvom det er en svær tid for fansene, er kampen stadig kæmpestor, fortæller han.

Derudover markerer mødet mellem blå og rød i den italienske modeby også en højtid for Carlo Angioni og den italienske sportspresse.

- Derbyet er meget, meget vigtigt for os. Når AC Milan eller Inter vinder, sælger vi flere aviser, og besøgstallene på vores hjemmeside er ekstraordinære på dagen og dagen efter.

AC Milan spiller derby mod Inter søndag eftermiddag, og det kunne mærkes på træningsbanen hos AC Milan. Spillerne blev mødt af tændte fans, der ikke var til at overdøve. Video: TV 2 SPORT