Fodbold

Risikerer 12 dages karantæne for grov tilsvining af dommer

Der var stor frustration at spore på Celta-bænken mod slutningen af opgøret mod Valencia. De syv tillægsminutter bød på et rødt kort og to scoringer.

Det er slet ikke sjovt at være Vladimir Gudelj søndag morgen.

Den Celta-delegerede modtog et direkte rødt kort i det 90. minut i lørdagens 2-0-nederlag til Valencia, og kampens dommer, Pizarro Gómez, har sat ord på, hvad der lå til grund for den beslutning.

- Han adresserede fjerdedommeren med de følgende ord: "Jeg vil skide på din fucking mor. Markér udskiftningen", forklarer Pizarro Gómez i dommerrapporten ifølge det spanske medie AS.

I situationen var Vladimir Gudelj, der havde ansvar for klubbens udskiftninger i kampen, svært utilfreds med fjerdedommeren, som han ikke mente var vaks nok til at markere en udskiftning af Celta-spidsen Nolito, der skulle vige pladsen for midtbanespilleren Francisco Beltran.

Og kameraerne havde tilsyneladende svært ved at følge med. Først blev der nemlig ikke vist billeder af selve sekvensen. Kun at dommeren var i gang med at putte det røde kort ned i baglommen igen, da han løb tilbage på banen, hvor Valencia var ved at afvikle et frispark lidt uden for feltet.

Derfor var det umuligt at se til hvem, det røde kort var blevet vist i situationen, før der nogle sekunder senere blev vist billeder fra en anden vinkel. Og her ligner det, at Gómez uomtvisteligt peger på Nolito, inden det røde kort hejses.

Gudelj modtager et rødt kort for at have talt nedsættende til kampens fjerdedommer. Video: TV 2 SPORT

Efterfølgende har TV 2 SPORTs kommentatorer Martin Gottschalk og Andreas Laudrup, der heller ikke kunne lure sekvensen, forklaret, at de var overbevist om, at det røde kort var blevet vist til Nolito i udskiftningsøjeblikket. Det samme gav de udtryk for under kampen.

- Han får simpelthen en udvisning på vej ud Nolito. Han havde jo et gult kort i forvejen for brok. Så jeg ved ikke, om han har sagt et eller andet til Pizarro Gómez . Men det er i hvert fald hovedløst, lød det fra Martin Gottschalk i kommenteringen.

Men kortet viste sig som nævnt at være til en helt anden. Vladimir Gudelj, der stod ved siden af.

Mærkbar sanktion

Nu venter der en potentiel betydelig konsekvens for Vladimir Gudelj. Ifølge AS dikterer §94 i FIFA's Disciplinære Fodboldlov, at en sådan handling kan medføre op mod 12 spilledages karantæne.

- Adressering i nedsættende vendinger til hoveddommer, assistenter, fjerdedommer eller ledere vil blive sanktioneret med suspendering på mellem fire og tolv kampe, oplyses det.

Bliver Vladimir Gudelj dømt, må Celta dermed undvære deres delegerede i det meste af marts. I værste fald kan det føre til, at han først kan genoptage sit virke på holdets bænk i midten af maj, hvor La Liga er tæt på at nå sæsonens ende.

På trods af et rødt kort til Ruben Blanco i det 64. minut var kampen forholdsvis udramatisk indtil episoden med Vladimir Gudelj. Herfra tog det dog også fart. To scoringer i henholdsvis det fjerde og syvende tillægsminut resulterede i en Valencia-sejr på 2-0.