Fodbold

Sådan har du aldrig set Kjær og Eriksen

Søndag står Simon Kjær og Christian Eriksen over for hinanden i et længe ventet Milano-derby.

Det er ikke kun i Danmark, Milan mod Inter kan koges ind til Simon Kjær mod Christian Eriksen.

Også i Italien hæfter de sig ved, at der er en dansker på hvert hold. Den velansete sportsavis La Gazetta dello Sport forventer at se både Kjær og Eriksen fra start, og på kampdagen bruger avisen en hel side på at omtale mødet mellem ’de danske vikinger’.

Avisen har tilmed forvandlet både Simon Kjær og Christan Eriksen, så de mere eller mindre er som taget ud af tv-serien 'Vikings'. Sådan har du aldrig set dem før, og sådan kommer du næppe til at se dem igen - men der er altså også tale om et helt særligt opgør søndag eftermiddag.

Under overskriften ’Der er noget godt i Danmark’ - der i øvrigt er en lille, belejlig omskrivning af Shakespeares ikoniske linje 'Der er noget råddent i Danmark' - oprulles de to spilleres fodboldhistorie frem mod søndagens opgør, der betragtes som guldkampen i Serie A.

Blandt andet nævnes det, at de to landsholdskammerater plejer at give hinanden gode råd, men søndag sættes høfligheden over styr, når mesterskabet er på spil.

Det er første gang i 10 år, at Milan og Inter mødes i Serie A, mens de ligger nummer et og to i ligaen. Derfor får søndagens kamp masser af opmærksomhed, og ifølge en journalist på La Gazetta dello Sport sitrer hele byen efter AC Milans overraskende gode sæson.

- Det er enormt vigtigt for dem begge at være tilbage i toppen af Serie A efter så mange år. I de sidste ti år har Juventus domineret, mens AC Milan og Inter har været igennem en del problemer, fortæller Carlo Angioni til TV 2 SPORT.

Se AC Milan-Inter fra klokken 14.30 på TV 2 SPORT X.