Fodbold

’Sikke en koldblodighed’ – Eriksen hyldes for ’genial’ kontra

Inter-træner Antonio Conte sagde efter kampen, at han er stolt af Christian Eriksens fremgang.

Det er ikke uden grund, at Christian Eriksen smilte og uddelte highfives til sine holdkammerater, da han blev skiftet ud i det 78. minut af derbyet mellem Inter og AC Milan.

Danskeren havde nemlig spillet glimrende, og særligt ved målet til 2-0 viste danskeren prøver på sine kvaliteter.

- Det er genialt af Eriksen, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen uden at tøve.

Selvom Inter-danskeren kun havde tredjesidste fod på Lautaro Martinez’ scoring, var hans særlige overblik og forarbejde afgørende i 2-0-målet.

- Sikke en koldblodighed. Hos mange andre spillere ville blodet koge over. De ved, det er en stor chance, og så ville de gøre et eller andet forhastet, men han venter på det helt rigtige løb, så Lautaro kan komme ind i feltet. Det er simpelthen en sublimt udført kontra, siger Martin Mikkelsen.

Har haft godt af ro

Christian Eriksens tid i Inter har taget noget af en drejning, efter at han i slutningen af december sidste år blev sat til salg og blev betragtet som en spiller uden fremtid i Milano-klubben.

Men cheftræner Antonio Conte fik alligevel brug for ham, og i rollen som bagerste mand på midtbanen har Eriksen slået sit navn fast.

Negative overskrifter og kritik er byttet ud med ros og ro. Og netop ro er ifølge Martin Mikkelsen vigtigt for Eriksen.

- Eriksen har været udskældt for at mangle temperament og følelser. Det, vi ser her, er lige præcis det, de får i stedet for. Nemlig en spiller, der altid er rolig, også når alle andre spillere ville være hektiske og stressede, siger eksperten og tilføjer:

- Nu kan det være, de lærer at elske ham for den, han er.

Inter-træner er stolt af Eriksen

Christian Eriksen har været i startopstillingen i de seneste tre Inter-kampe. Han har genvundet tilliden hos træner Conte, som også brugte pressemødet efter 3-0-sejren til at rose sin kreative dansker.

- Jeg mener, at det er trænerens opgave at forsøge at få alle elementerne på holdet til at fungere og til at forstå mine ideer. Vi er et hold, og vi har en særlig identitet. Fremgangen hos Christian (Eriksen, red.) og Ivan (Perisic, red.) gør mig stolt, siger Antonio Conte.

Conte, Eriksen og Inter er nummer et i Serie A, og næste opgave for førerholdet er en hjemmekamp mod Genoa søndag den 28. februar.