Fodbold

Superligakampe ender uafgjort

Mens Randers og FC Nordsjælland delte pointene i et opgør, der endte 1-1, kunne Randers og OB ikke gøre dem kunsten efter i Kronjylland.

Randers FC måtte søndag nøjes med 1-1 på hjemmebane mod formsvage FC Nordsjælland i Superligaen.

Midtbanespilleren Tosin Kehinde bragte Randers i front kort før pausen, og kort tid inde i anden halvleg lykkedes det FC Nordsjællands anfører, Magnus Kofod Andersen, at bringe balance i regnskabet.

Kampen var meget tæt, og begge hold forsøgte at gå efter de tre point med fremadrettet spil.

Det uafgjorte resultat ændrer ikke meget for de to mandskaber. Randers er fortsat solidt placeret i top-6 på femtepladsen, mens FC Nordsjælland på tiendepladsen forsøger at lægge afstand til de to bundhold.

FC Nordsjælland spillede friskt til i kampens start, og klubben fra Farum var klart mest på bolden. Det var imidlertid Randers, der skabte de største chancer.

Offensivspillerne Tosin Kehinde og Marvin Egho havde begge gode muligheder for at bringe Randers i front, og i det 43. minut lykkedes det for førstnævnte.

Midtbanekreatøren Mathias Greve sendte på fornem vis Kehinde i dybden, og efter et træk forbi målmanden kunne han sende bolden i tomt net.

Efter pausen jagtede Randers endnu et mål, og værterne var tæt på at fordoble måltotalen. Men sådan skulle det ikke gå.

FC Nordsjælland-anfører Magnus Kofod Andersen fik i det 52. minut bolden serveret i feltet og udplacerede Patrik Carlgren i Randers-målet.

Herefter havde begge hold problemer med at skabe store muligheder, og derfor endte kampen uden yderligere scoringer.

Randers har 27 point på Superligaens femteplads, mens FCN har 18 point på tiendepladsen.

Skuffende nulløsning

Længere sydpå hentede Horsens søndag sit første point i 2021, da Jens Berthel Askous tropper spillede 0-0 på hjemmebane mod OB i 3F Superligaens 17. runde.

Allerede tidligt i kampen blev der gået til stålet, hvor begge hold kom ud med fysisk udtryk.

Begge hold spillede meget på lange bolde, men hvor hjemmeholdet fra Horsens satsede på de fysiske dueller og nedfaldsboldene, ville OB gerne have det hurtige angrebes Mikkel Hyllegaard ud at løbe med hjemmeholdets forsvar.

Kampen var en chancefattig omgang, og som den skred frem, stod det klart, at det ikke ville blive en kamp med særligt mange mål.

Hvor OB gik glip af vigtige point i jagten på top-6, må Horsens fortsat tage til takke med en placering helt i bunden med seks kampe tilbage af grundspillet. Det ene point var dog nok til at gå forbi Lyngby. Begge hold har syv point, men Horsens' målscore er en anelse bedre.

Første halvleg vil næppe blive husket for et højt spændingsniveau, hvor holdene skiftevis havde et spilovertag uden det store afkast.

OB startede halvlegen bedst ud, og fynboerne sad tungt på spillet, hvor det var tydeligt, at holdet gerne ville have den hurtige skarpretter Mikkel Hyllegaard ud at løbe med Horsens’ tremandsforsvar.

Midtvejs i halvlegen tog Horsens langsomt teten, og hjemmeholdet kom frem til et par fine afslutninger.

Dog blev ingen chancerne for alvor farlige, og da de stribede gæster heller ikke fik skabt noget stort i den anden ende af banen, sluttede første halvleg uden scoringer.

Anden halvleg fortsatte i første halvlegs ånd, og selv om OB ad et par omgange havde et par gode forsøg, skød udeholdet fortsat med løst krudt.

Farligt var det dog ved at blive, da Horsens' indskiftede boksspiller, Muamar Brajanac, efter 75 minutter headede et indlæg på overliggeren.

Tættere på kom hverken Horsens eller OB.