Fodbold

Thomas Frank kæmper med at forstå pludselig nedtur

På syv dage har danskerklubben Brentford tabt tre kampe. Før den kedelige stime var holdet ellers ubesejret i små fire måneder i ligaen.

Den veltalende Thomas Frank har svært ved at finde ordene.

Lørdag så Brentford-manageren sit mandskab tabe 2-0 til bundproppen fra Coventry. Det var samtidig tredje nederlag i streg for holdet.

For bare syv dage siden havde de ikke tabt en kamp i Englands næstbedste række siden 24. oktober 2020. Så hvad er der gået galt for London-klubben?

- Det er et godt spørgsmål. Det er svært at svare på. Ærlig talt forstår jeg det ikke helt. I bund og grund er det en sum af tilfældigheder, synes jeg. Det har været eksempler på meget tætte kampe, som vi normalt ville have vundet eller spillet uafgjort.

- Det hele kommer ned til, at tingene kommer i den forkerte sammenhæng. For tre nederlag i så mange kampe er jo ikke skidt, det ser bare værre ud, fordi de er kommet i rap, fortæller Thomas Frank til TV 2 SPORT.

Brentford, der råder over seks danskere i truppen, lignede altså et mandskab, der lå lunt i svinget til oprykning i Premier League, da de før den kedelige stime toppede tabellen foran Norwich og walisiske Swansea.

Brentfords seneste tre nederlag i Championship

  • Coventry-Brentford (2-0)
  • QPR-Brentford (2-1)
  • Brentford-Barnsley (0-2)

Holdet har nu 57 point - bare et point ned til de formstærke walisere, som har spillet tre kampe færre på fjerdepladsen, mens Norwich har samlet sejre på stribe og bragt sig helt i front med 64 point i banken.

Voksende skadesliste

Da Thomas Frank får talt sig lidt varm, fremhæver han dog skadeslisten som en af årsagerne til den nuværende gale retning. En liste, der bliver længere og længere og har vital betydning i en liga som Championship.

- Vi er noget ramt. Det er mængden af erfarne spillere og stemmer på banen i de her kampe, der gør, at vi slider lidt med det. Det er mærkbart. Specielt når det bliver hårdt. For vi skal huske, det er Championship. Forskellen mellem holdene er så lille, og det hele kan vende på kort tid, forklarer den tidligere Brøndby-træner.

I en længere periode har holdet måtte undvære Christian Nørgaard og Pontus Jansson, der begge er centrale aktører, når det kommer til lederskab på banen. Derudover manglede de ligatopscorer Ivan Toney i kampen mod Coventry, og undervejs måtte Rico Henry udgå af opgøret med en skade i baglåret.

- Nu handler det om, at vi skal samle os som hold og finde hinanden igen. Vi skal tilbage til vores faste udtryk og håbe på, at vores skadede spillere kommer hurtigt tilbage, afslutter Thomas Frank.

Brentford sluttede sidste sæson af med en mavepuster, da de tabte til Fulham i en direkte duel på Wembley om oprykning til Premier League.

I indeværende sæson er der 15 ligakampe endnu og 45 point at spille om.