Fodbold

Anfører lagt for had efter fødselsdagshilsen til rival

Romas anfører, Lorenzo Pellegrini, er havnet i unåde blandt klubbens fans, efter han lørdag ønskede en spiller fra Lazio tillykke med fødselsdagen.

"Tillykke med fødselsdagen, bror".

Sådan lød den umiddelbart uskyldige fødselsdagshilsen, som Lorenzo Pellegrini lørdag sendte til Ciro Immobile via en såkaldt story på Instagram.

Men når man som Pellegrini er anfører for AS Roma, så giver det - tilsyneladende - ballade, når man offentligt ønsker en profil fra SS Lazio tillykke med fødselsdagen. Roma og Lazio er de to store og rivaliserende klubber i Italiens hovedstad, Rom.

For efter Pellegrinis Instagram-hilsen har de sociale medier i hovedstaden været fyldt med vrede Roma-fans, der har svært ved at acceptere anførerens hilsen til en af de store profiler hos rivalerne.

Søndag kulminerede kritikken så foreløbigt, da fangruppen Brigata De Falchi præsenterede et banner op med teksten: "Pellegrini non E' il mio capitano". Oversat til dansk: "Pellegrini er ikke min anfører."

"Pellegrini er ikke min kaptajn", står der på banneret, som er produceret af fangruppen Brigata De Falchi.

Kendt som gode venner

Der er som sådan intet overraskende i, at Lorenzo Pellegrini ønskede Ciro Immobile tillykke med fødselsdagen. De to er nemlig gode venner privat, hvor de blandt andet har rejst sammen og ofte spiser ude sammen med hinandens familier.

24-årige Pellegrini og den nu 31-årige Immobile kender desuden hinanden fra det italienske landshold.

Men en stor del af AS Romas fans har altså ikke været i stand til at acceptere den ellers uskyldige fødselsdagshilsen.

Dette skyldes måske især det seneste møde mellem de to rivaler i det såkaldte Derby della Capitale, der endte med en klar 3-0-sejr til Lazio. Blandt andet på en scoring af Lazios giftige angriber, Ciro Immobile.

"Tillykke med fødselsdagen, bror". Lorenzo Pellegrini(forrest) ønsker Ciro Immobile tillykke med fødselsdagen på Instagram.

Men det er langt fra alle Roma-fans, der angriber deres anfører for hilsenen. Og ej heller Fabio Petruzzi, der er tidligere mangeårig forsvarsspiller i AS Roma, kan se noget galt i Pellegrinis opførsel.

- Det er overdrevet. I dag er sociale medier en ruin, men jeg finder ikke noget dårligt i det indlæg. Selvom man spiller i Lazio, kan der godt være et venskab uden for banen. De har spillet meget sammen på landsholdet, så jeg ser ikke noget galt i det, siger Fabio Petruzzi til TMW Radio.

Lorenzo Pellegrini spillede hele kampen - som anfører - da AS Roma søndag måtte nøjes med 0-0 på udebane mod Benevento i Serie A. Lazio vandt lørdag - på Immobiles fødselsdag - med 1-0 over Sampdoria. Roma er på tredjepladsen i Serie A efter 23 spillerunder, mens Lazio er nummer fem.

Begge klubber kan dog blive overhalet af Juventus, der spiller mandag aften. Se Juventus-Crotone på TV 2 SPORT X eller TV 2 PLAY kl. 20.45.