Fodbold

Engelsk klub forbyder managerspil efter mærkværdig afsløring

Aston Villa forbyder nu klubbens spillere at deltage i Fantasy Football, efter anførerens skade blev afsløret via spillet.

Spillerne hos Aston Villa har fået forbud mod at spille Fantasy Football.

Det skriver The Times.

Fantasy Football er et online managerspil, hvor fodboldfans verden over sætter et hold af udvalgte Premier League-spillere, som løbende kan skiftes ind og ud - og løbende kan optjene point ved de scoringer, assister og redninger, som spillerne leverer i den virkelige Premier League.

Adskillige af Aston Villas Premier League-spillere har angivelig et såkaldt Fantasy Football-hold. Men det er altså slut nu. Villa er nemlig utilfreds med den noget bizarre afsløring, som spillet medførte i weekenden.

Fredag begyndte der at florere rygter i Fantasy Football-miljøet om, at Aston Villas anfører Jack Grealish ville være ude med en skade til søndagens Premier League-kamp mod Leicester.

Rygtet opstod, da Twitter-profilen FPL Insider fredag kunne rapportere, at fem personer omkring Aston Villas Premier League-trup havde valgt at skifte Jack Grealish ud af deres Fantasy Football-hold. Herunder de tre spillere Matt Targett, Conor Hourihane og Neil Taylor.

Det fik adskillige Fantasy Football-spillere til at skifte Jack Grealish ud i frygt for, at han rent faktisk ville være skadet til søndagens kamp.

Og ganske rigtigt. Da Aston Villa søndag præsenterede truppen til kampen mod Leicester, var det uden Jack Grealish, der var ude med en skade.

Aston Villa undersøger sagen

Aston Villa endte med at tabe søndagens Premier League kamp med 1-2 til Kasper Schmeichel og Leicester.

Efter kampen bekræftede Aston Villas manager, at der havde været rygter på sociale medier angående skaden til Jack Grealish.

- Jeg er blevet gjort opmærksom på, at der på sociale medier har været rygter om, at han ikke kunne spille, sagde Dean Smith på pressemødet efter kampen.

- Hvis det er kommet ud fra vores træningsanlæg, så vil jeg finde ud af, hvor det er kommet fra og give en opsang til vedkommende. Det er noget, jeg ikke er glad for.

Det er ikke ulovligt for Premier League-spillere eller andre ansatte i fodboldklubber at deltage i Fantasy Football-spil. Men når det på denne måde afslører vigtige informationer til modstanderholdet før en kamp, så er det langt fra noget, der falder i klubbernes smag.

Premier League-spillere har ved flere lejligheder gjort sig uheldigt bemærket med deres aktioner i Fantasy Football.

Den 1. februar valgte Liverpool-spilleren, Andy Roberson, for eksempel af skifte sin holdkammerat, Sadio Mane, ud fra sit Fantasy Football-hold. To dage senere spillere Liverpool mod Brighton - uden Sadio Mane på holdet.

Også Leicester-spillerne, Wes Morgan og Hamza Choudhury, har prøvet noget lignende, da de tidligere i sæsonen skiftede holdkammeraten, Jamie Vardy, ud af deres hold. Vardy missede de efterfølgende fire Premier League-kampe på grund af en skade.