Fodbold

Fischer er træt af at tale om VAR: - Det er en katastrofe

Viktor Fischer er alt andet end tilfreds med den måde, VAR fungerer på i Superligaen i disse uger.

Der er nok især ét emne, der har fyldt, når danske fodboldfans i februar har diskuteret fodbold ved kaffeautomaten. Eller over Zoom-mødet.

VAR.

For særligt i de to seneste Superliga-runder har det nye videodommer-system været i fokus ud over det sædvanlige. Og begge gange har det især været FC Københavns kampe, der har vakt opsigt.

Efter 40 minutter af mandagens Superligakamp mellem Lyngby og FC København faldt FCK-spilleren Viktor Fischer til jorden i Lyngbys felt. Dommeren pegede på pletten og dømte straffespark. De efterfølgende slowbilleder viste dog ikke nødvendigvis et klokkeklart straffespark, men dommeren valgte dog ikke at se situationen igennem via VAR og fastholdt straffesparket.

Efter kampen blev Viktor Fischer bedt om at sætte ord på situationen. Og her havde FCK-profilen tilsyneladende et budskab at levere med hensyn til brugen af VAR. Han er nemlig "træt" af at tale om det.

- Jeg gider ikke forholde mig til, at vi har et system, der skulle gøre sporten bedre, som jeg skal stå og forholde mig til hver eneste gang, fordi der bliver begået straffespark på mig. Det er en katastrofe, altså. Det fungerer jo ikke, siger Viktor Fischer til TV 3 SPORT efter kampen.

Fischer fortæller, at han i situationen mærkede et benspænd, og derfor mener han, at straffesparket var korrekt.

Også efter FC Københavns kamp i sidste runde mod Sønderjyske måtte Viktor Fischer forholde sig til et straffespark, der var blevet begået mod ham. I den kamp blev der dømt tre tvivlsomme straffespark - uden VAR-indblanding. Dommerne erkendte efterfølgende, at ingen af de tre straffespark burde være dømt.

Optimisme frem mod topkampe

Kampen mandag aften mellem Lyngby og FC København endte 2-2, efter FCK ellers var foran to gange med både 1-0 og 2-1

Men trods pointtabet er Viktor Fischer meget optimistisk på FCKs vegne inden de kommende topkampe i Superligaen.

FCK er nemlig inde i en god stime, hvor det er blevet til 20 point af 24 mulige i de seneste otte runder.

- Det er positivt, at vi er kommet dertil igen, hvor et resultat som 2-2 mod Lyngby er rigtig, rigtig dårligt, og hvor folk er skuffede over det, siger Viktor Fischer ifølge Ritzau.

- Jeg tror ikke, det her resultat bliver rigtig afgørende på lang sigt, men vi skal ovenpå igen lynhurtigt, for næste uge er der en vigtig kamp mod AGF, og der kommer kun vigtige kampe nu. Så på med vanten, og lad os få rigtig mange point i de næste runder, siger han.

FCK møder først AGF og Vejle i to hjemmekampe, inden Brøndby venter på udebane.

De to sidste runder af grundspillet byder på en hjemmekamp mod FCM og et besøg hos Randers FC.