Fodbold

Legende vil have Manchester United til at jagte Haaland

Manchester United-legenden, Roy Keane, ser gerne, at klubben forsøger at hente Erling Haaland.

Hvis du kunne vælge én spiller, som din klub skulle hente, hvem ville du så pege på?

Sådan lyder en yndet tankeleg blandt alverdens fodboldfans.

Og da Roy Keane i weekenden blev bedt om at spille med på netop dén leg, pegede Manchester United-legenden på Erling Braut Haaland som en spiller, Manchester United bør forsøge at tilknytte.

- Haaland ville ikke være dårlig, siger Roy Keane til TV 2 Norge og uddyber:

- De mangler en angriber. Edinson Cavanis kontrakt udløber til sommer. Kylian Mbappé ville ikke være dårlig, og de har også brug for en midtstopper, men jeg tror, jeg ville gå efter Haaland.

Roy Keane er et vaskeægte ikon i Manchester United, hvor han fra 1993 til 2005 spillede over 300 kampe for de røde djævle.

Keane har i øvrigt en historie med Erling Haalands far, Alf-Inge Haaland, som han tacklede voldsomt tilbage i 2002, da Keane spillede for Manchester United og Håland spillede for Manchester City. Keane blev vist ud og straffet for den voldsomme tackling.

Et 'enestående' talent

Efter sin aktive karriere har Roy Keane forsøgt sig som fodboldtræner, ligesom han giver sine meninger til kende som fodboldekspert i forskellige sammenhænge.

Og Keane har altså et godt øje til Dortmunds Erling Haaland, der lige nu er brandvarm.

Den 20-årige nordmand har scoret 17 mål i den indeværende Bundesliga-sæson. Senest stod han for to scoringer i lørdagens opgør mod rivalerne fra Schalke 04, der endte med Dortmund-sejr på hele 4-0.

- Han er et enestående talent. En stor og stærk fyr. Han kan spille alene på toppen, og han er også god i kombinationsspillet. Han kan løbe i bagrum og strække et forsvar. Hans tal er fantastiske, siger Roy Keane om sin fascination af den norske komet.

Manchester United har tidligere været meldt interesseret i Erling Haaland, der i så fald kunne komme til at spille for landsmanden, Ole Gunnar Solskjær, der er manager i klubben. Og drømmen om Haaland på Old Trafford bør da også gøres til virkelighed, hvis det er muligt, mener Keane.

- Han kommer ikke til at være billig. Og jeg ved ikke, hvor han selv vil hen. Men han ville passe godt ind, og Ole (Gunnar Solskjær, red.) kender ham også, siger Roy Keane.

Også i Champions League har Erling Haaland brilleret for Dortmund i denne sæson. Med to scoringer mod Sevilla forleden blev nordmanden den hurtigste nogensinde til at score ti mål i turneringen. Det har han gjort på bare syv kampe.

Erling Haaland har kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2024.