Fodbold

Atalanta deler åbent brev med bøn til fans

Atalanta og sundhedsmyndighederne i Bergamo opfordrer kraftigt klubbens fans til at undgå fysisk kontakt og forsamlinger onsdag aften.

Onsdag aften venter en af de største kampe i Atalantas historie, når Real Madrid kommer på besøg i Bergamo til et opgør i Champions Leagues 1/8-finaler.

Men på grund af covid-19-restriktioner er tilskuere fortsat bandlyst fra fodboldkampe i Italien. Som så mange andre steder i verden.

Men med kampens størrelse og betydning in mente er sundhedsmyndighederne i Bergamo bekymrede for, at Atalanta-fans vil samles for at se kampen eller fejre en eventuel sejr.

Derfor har Atalanta onsdag eftermiddag valgt at dele et åbent brev fra Massimo Giupponi, der er direktør for de lokale sundhedsmyndigheder i Bergamo. Et uddrag af brevet følger herunder:

- Kære Atalanta-fans. Vi er i gang med at overvære en historisk dag, hvor vores alles Atalanta byder velkommen til et af fodboldens ikoner, Real Madrid. Det er en anledning til stolthed og glæde, som vi vil huske for evigt.

- Lad os opleve denne fantastiske og historiske kamp med kloghed og forsigtighed, som denne tid foreskriver, ved at undgå at forsamles, kramme og synge.

- Selvom det bliver foran fjernsynet, vil du være en del af et lille stykke fodboldhistorie i Bergamo. Den slags historie, du kan fortælle dine børnebørn om.

- Tak for din medfølelse i hjertet og tak for respekten for alles helbred.

Champions League-kampen mellem Atalanta og Real Madrid begynder kl. 21.00 onsdag aften på Gewiss Stadium i Bergamo.

Problemer med forsamlinger i Italien

Opfordringen fra Bergamos sundhedsmyndigheder kommer efter en periode, hvor italiensk fodbold har set en stigende grad af store forsamlinger i forbindelse med fodboldkampe.

I forbindelse med det store Milano-derby i weekenden mellem AC Milan og Inter opstod der ifølge Football Italia en stor forsamling af fans ude foran stadion. Ifølge mediet var omkring 5.000 mennesker samlet foran San Siro i forbindelse med kampen, ligesom store forsamlinger af fans også var samlet i dagene op til derbyet på de to holds træningsanlæg.

Det er sådanne scener, man ønsker at undgå i Bergamo.

Norditalien og Bergamo har været et af de områder i Europa, der har været hårdest ramt af coronavirussen.

Ja, faktisk er det næsten præcis et år siden, at Atalanta var involveret i en kamp i Champions League mod Valencia, der senere blev betegnet som en såkaldt superspreder-begivenhed.

Her var tusindevis af fans rejst fra Valencia til Norditalien, og efter kampen fejrede Atalantas fans sejren i Bergamos gader. Den kamp blev en af de sidste kampe med tilskuere på stadion.

Flere har opfordret fans til at blive hjemme

Det er langtfra første gang i løbet af det seneste år, hvor coronavirussen har hærget, at en klub har bedt sine fans om at blive hjemme.

Tilbage i juli 2020 lykkedes det Leeds at rykke op i Premier League. Det førte til store forsamlinger og festligheder i gaderne, selvom klubben havde bedt fansene om at blive hjemme.

Også da Liverpool vandt det engelske mesterskab i sommeren 2020, bad byens sundhedsmyndigheder folk om at blive hjemme. Et budskad Liverpool-manager Jürgen Klopp bakkede op.