Fodbold

Dortmund-stjernen Haaland ser alle Bayerns kampe

Den norske komet lovpriser Bayern Münchens polske målsluger Robert Lewandowski, som han mener, at han kan lære meget af.

Verdens bedste fodboldspiller anno 2020 imponerer Erling Braut Haaland.

- Den mand er vild. Han er bare vild, siger Erling Braut Haaland ifølge VG til Viaplay.

Scorer hattrick "som var det en hverdagsting"

Den polske Bayern München-angriber er på vej mod sin sjette topscorertitel i Bundesligaen og fjerde i træk.

Han har scoret hvert 68. minut i indeværende sæson og er dermed noteret for 26 mål i 21 kampe. For hvert 85. minut har Haaland scoret for Borussia Dortmund, hvilket har bragt ham op på 17 træffere i lige så mange kampe.

- Når jeg scorer et mål, er jeg et mål tættere på at indhente ham, men så scorer han bare endnu et hattrick, som var det en hverdagsting. Det er så vildt, det han gør.

Ser alle Bayern-kampe

Derfor er 20-årige Haaland meget opsat på at lære af Lewandowski, og der er ifølge nordmanden selv meget, han kan suge til sig.

- Først og fremmest er han ekstremt god teknisk og i opbygningsspillet. Det kan jeg lære meget af. Jeg ser hver Bayern-kamp og lærer generelt meget af dem. Det er et fantastisk hold og klub, siger Haaland ifølge VG til Viaplay.

Robert Lewandowski (tv.) og Erling Braut Haaland.

- Kombinationen og relationen mellem ham og de andre spillere er... De ved altid, hvor han er, og han har evnen til altid at være der og afslutte angrebene. Det er imponerende.

Agent: Haaland er eftertragtet og dyr

Erling Braut Haaland har dog også gjort sig væsentligt bemærket i Dortmund, som han kom til fra Salzburg for bare lidt over et år siden.

Nordmanden har scoret 43 mål i 43 kampe for den tyske topklub, og det gør ham til en meget eftertragtet, men også dyr angriber, lyder det fra hans agent.

- Der er maksimalt ti klubber, der har råd til at købe Haaland og give ham den platform, han ønsker, efter at han har været i Dortmund. Og fire af disse klubber er i England, siger Mino Raiola til BBC.

Haaland har været næsten lige så effektiv for det norske landshold som for Dortmund. I syv landskampe er det blevet til seks mål.

Hans kontrakt med Dortmund løber frem til sommeren 2024.