Fodbold

Nu må alle være med i en fodboldkamp

I en længere periode var det kun professionelle fodboldspillere, der måtte mødes 11 mod 11. Nu kan amatørerne også spille kampe.

Flere danskere får i den kommende tid mulighed for at dyrke sport på større hold.

Forsamlingsloftet hæves fra 5 til 25 personer for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi. Det oplyser regeringen ved et doorstep-pressemøde, og dermed bliver det igen tilladt at spille en almindelig fodboldkamp 11 mod 11 spillere.

Selvom lempelserne af forsamlingsforbuddet giver plads til en dommer samt en træner eller en udskifter for hvert hold, vil der stadig være et lille stykke op til det antal, der normalt forsamles ved en fodboldkamp. Mindst fire-fem personer på bænken er standard for mange, og derfor giver dagens mulighed hovedsageligt mulighed for at genoptage kampe med færre end 11 spillere på hvert hold.

- Vi er super glade, da vi de seneste dage har arbejdet på at få loftet hævet til lidt mere end 20. Det gør det nemmere at arrangere aktiviteter og eksempelvis arrangere en fodboldkamp, siger Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Loftet på 25 personer træder i kraft mandag 1. marts. For mange kommer det som en overraskelse, fordi en ekspertgruppe havde regnet på muligheden for at tillade 20 deltagere i udendørs idræt.

Der vil ikke være krav om coronatest eller negativ test, før man må deltage i udendørs træning, oplyser DIF.

Et ønske fra DBU

Med onsdagens nyhed har Dansk Boldspil Union (DBU) fået et ønske opfyldt, selvom afviklingen af traditionelle fodboldkampe virker mere realistisk i teori end i praksis.

Da rygterne om en genåbning op til 20 personer gik, udtalte direktør Jakob Jensen til Politiken:

- Det er jo en god start, men fodboldens kerneformat er 2 x 11 personer, der spiller mod hinanden, og det er jo ikke muligt med 20 mennesker. Derfor håber vi, at forsamlingsloftet kan blive hævet yderligere, lød det fra Jakob Jensen.

I samme artikel fortalte direktøren, at den umiddelbare tanke er at afvikle flere kampe på kort tid, når forsamlingsloftet gør det muligt - og at han først og fremmest glæder sig over, at mange fodboldspillere får udsigt til at komme tilbage på træningsbanen.

DBU's hjemmeside udtaler Jakob Jensen også glæde over onsdagens nyhed.

- Det er glædeligt, at vi igen kan åbne fodboldbanerne og få sat gang i træning for store og små. Det betyder meget for danskernes trivsel og fysiske sundhed. Derfor vil vi gerne takke regeringen og aftalepartierne for at prioritere udendørsfodbold og foreningslivet. Vi håber, de er opmærksomme på at give endnu flere muligheden for at være med på banerne i næste runde, siger Jakob Jensen.

Indendørs idræt må vente

Af aftaleteksten fremgår det, at de restriktioner, som ikke lempes i denne omgang, forlænges til og med 5. april.

Det betyder, at der tidligst i april åbnes for indendørs idræts- og foreningsaktiviteter, og dermed vil blandt andet svømmehaller og fitnesscentre fortsat være lukkede i den kommende periode.