Fodbold

- Braithwaite endte med at være nøglen, skriver spansk medie

De spanske sportsaviser roser Martin Braithwaites præstation mod Elche på trods af en sløj første halvleg fra danskeren.

Fra Messi til Braithwaite. Og tilbage til Messi. Med hælen.

Sådan lød opskriften på FC Barcelonas 1-0-scoring onsdag aften mod Elche i La Liga.

Og netop Martin Braithwaites forrygende hæl-assist til den argentinske stjerne er omdrejningspunkt i de spanske sportsaviser efter kampen. Her får danskeren ros for sin indsats i anden halvleg af opgøret, hvor den Braithwaite lavede hele to målgivende afleveringer i Barcelonas 3-0-sejr over Elche.

Men der er også ris til Braithwaite for den første halvleg, som han og resten af Barcelona-holdet leverede.

Mundo Deportivo:

- Han fortvivlede ikke efter en forfærdelig første halvleg personligt og kollektivt - og endte med at være nøglen med to assists - til Messi med hælen til 1-0 og med hovedet til Alba til 3-0.

SPORT: Her får Braithwaite karakteren 7 på en skala fra 1-10

- Danskeren sparer aldrig på sin indsats, men han er ikke særlig komfortabel, når han spiller på venstrekanten. Men på trods af det leverede han to fantastiske assists. Den første var en fremragende hælpasning til Messi, og ved den anden serverede han den på et sølvfad for Jordi Alba med hovedet.

Marca: Her er Braithwaites hæl-assist kåret som kampens detalje

- Braithwaites kamp var en af dem, som der har været flest af, siden han ankom til Barcelona. Stort set uden deltagelse i spillet og uden at blive farlig, men snarere et omdrejningspunkt inde i midten af banen. Men kun lige indtil han dukkede op og kreerede en genial assist med sin hæl til Lionel Messi. Derudover assisterede han Jordi Alba til den tredje scoring.

AS:

- Han leverede to assists. Og med det har han allerede tjent sit brød - uden tvivl. Den første var en præcis hælaflevering til Messi, og den anden kom efter et fremragende hovedstød til Alba. Når det er sagt, så må det være frustrerende for en angriber at slutte en kamp uden at have haft et skud på mål. Han spillede på venstrekanten, hvor han skulle ofre meget defensivt.

Martin Braithwaite assisterer Lionel Messi med en smuk hælaflevering. Video: TV 2 SPORT

Første gang Braithwaite laver to assists

Med hjælp fra Martin Braithwaite kom FC Barcelona altså tilbage på vindersporet efter weekendens skuffende pointtab hjemme mod Cadiz i La Liga og sidste uges 1-4-nederlag til Paris Saint-Germain i Champions League.

Efter en sløj første halvleg kom 3-0-sejren i hus takket være to scoringer af Lionel Messi og en enkelt af Jordi Alba. Og altså to målgivende afleveringer fra Braithwaite.

- Jeg tror, det er første gang, jeg har lavet to assists i én kamp. Men forhåbentlig er det ikke den sidste gang, siger Martin Braithwaite til FC Barcelonas TV-kanal og fortsætter:

- Jeg så Messi og forsøgte at hjælpe ham med at score, ligesom jeg også gjorde det med Alba ved det tredje mål. Jeg har det godt med at lave assists, selvom jeg ikke fik scoret.

Det var første gang i denne La Liga-sæson, at Martin Braithwaite blev noteret for en målgivende aflevering. Dermed er han nu oppe på to mål og to assists i sæsonen.

Tæller man pokalturneringen og Champions League med, har danskeren lavet seks mål og fire assists.

Med sejren er FC Barcelona oppe på tredjepladsen i den spanske La Liga efter 24 spillerunder. Catalanerne har fem point op til Atletico Madrid på førstepladsen.

I næste spillerunde skal Barcelona møde rækkens nummer fire, Sevilla, på udebane.