Fodbold

- Det var meget vigtigt for os, siger Braithwaite

Barcelona tog et vigtigt skridt i topstriden i en kamp, hvor den danske angriber serverede sukkerbolde til sine medspillere.

Onsdag aften var Martin Braithwaite Barcelonas bedste legekammerat, selvom han slet ikke fik scoret.

Først med en teknisk fod. Dernæst med et vigtigt hoved. På 25 minutter fandt danskeren både Lionel Messi og Jordi Alba, da han iscenesatte to kasser i cataloniernes 3-0-sejr over Elche. Og den rolle passer ham tilsyneladende godt.

- Selvfølgelig er jeg glad. Jeg vil altid gerne hjælpe holdet med at vinde kampe. Hvad enten det er med assists eller mål. Det giver selvtillid. Sejren betyder, vi er tilbage på sporet, og nu skal vi bare fortsætte. Det var meget vigtigt for os at bevise os selv efter to dårlige resultater. For det er det, fansene forventer af den her klub, slog Braithwaite fast efter opgøret.

"Forhåbentlig er det ikke sidste gang"

Ved målet til 1-0 fandt Messi den danske angriber, hvorefter han på fornem vis serverede bolden med hælen til argentineren, der med kun lidt besvær kunne sende bolden ind bag Elche-keeperen.

Igen ved den sidste scoring til 3-0 var de to hovedpersoner på spil. Messi sendte en lang bold over til Braithwaite, der lagde den til rette for Jordi Alba med panden. Højrebacken kvitterede med en sikker scoring.

- Jeg så Messi og forsøgte at hjælpe ham med at score, ligesom jeg også gjorde det med Alba ved det tredje mål.

- Jeg tror, det er første gang, jeg har lavet to assists i én kamp. Men forhåbentlig er det ikke den sidste gang, sagde Martin Braithwaite til FC Barcelonas TV-kanal.

Danskerens hælaflevering var en flot teknisk finesse.

Det var første gang i denne La Liga-sæson, at Martin Braithwaite blev noteret for en målgivende aflevering. Dermed er han nu oppe på to mål og to assists i sæsonen. Tæller man pokalturneringen og Champions League med, har danskeren lavet seks mål og fire assists.

Med sejren har Barcelona bragt sig op på 50 point på tredjepladsen og lægger pres på Real Madrid på andenpladsen, der har indsamlet 52. Atlético Madrid topper La Liga med 55 point og en kamp i hånden.

Barcelona har vundet 8 ud af deres seneste 10 opgør i den bedste spanske fodboldrække, mens de halter lidt mere i Champions League. Senest blev det til et 4-1 nederlag til Paris Saint-Germain.