Fodbold

Peter Sørensen stopper øjeblikkeligt i Hobro

Efter to år som cheftræner har Peter Sørensen sagt op i Hobro, som ikke ønsker, at han fortsætter i jobbet frem til sommer.

Peter Sørensen har sagt sin stilling som cheftræner i Hobro IK op.

Derfor forlader han Superliga-nedrykkerne på en ottendeplads i 1. division.

Jeg synes, betingelserne er vanskelige, og det har jeg syntes over en længere periode

Peter Sørensen, træner

Årsagen til opsigelsen er, at Sørensen ikke tror på, at Hobros strategi om at udvikle egne talenter kan forenes med målet om at være blandt de bedste fodboldklubber i Danmark.

- I Hobro er der meget, meget få ressourcer i forhold til alle andre klubber i top-18, så de økonomiske forudsætninger for at være i Superligaen, hvor jeg og Hobro helst vil være, er meget, meget ringe, siger Peter Sørensen til TV 2 SPORT.

- Med de beslutninger, som er truffet over en længere periode, bliver det i mine øjne rigtig, rigtig vanskeligt at bevare en realistisk mulighed for at rykke op i Superligaen, understreger han.

Tilbød at forsætte frem til sommer

Peter Sørensen overtog nordjyderne i bunden af Superligaen for to år siden og overlevede første, men ikke anden sæson i landets bedste række.

Træneren tilbød at fortsætte i jobbet frem til sommer, men det takkede Hobro IK nej til. Det har Sørensen forståelse for.

Det er sjældent, at en skilsmisse sker i gensidig enighed og harmoni, men det er tilfældet her

Peter Christiansen, formand for Hobro IK

Har det været urealistisk at rykke direkte tilbage i Superligaen, eller har resultaterne også været for dårlige?

- Det, jeg blev ansat til, var et projekt om at overleve i Superligaen, selvom det så vanskeligt ud, og det var bare så ufattelig tæt på. Derfor gjorde det måske også mere ondt at rykke ned, end hvis vi bare havde været for dårlige til Superligaen.

- Og så er der altid rigtig mange problemer med at gå ind til en ny sæson i 1. division - især fordi vi måtte geare betydeligt ned økonomisk og ikke fik nye spillere ind, mens en hel del gik ud eller ikke kunne bruges. Vores resultater i efterårssæsonen har båret præg af det. Derfor har det været hårdt at være i og at præstere i den sammenhæng, mener Sørensen.

Hobro leder efter permanent løsning

Ifølge både Peter Sørensen og Hobro IK sker bruddet i fred og fordragelighed.

- Det er sjældent, at en skilsmisse sker i gensidig enighed og harmoni, men det er tilfældet her. Vi har forståelse for Peters bevæggrunde, ligesom Peter har det for klubbens, siger Hobro-formand Peter Christensen til klubbens hjemmeside.

Michael Kryger overtager midlertidigt jobbet som cheftræner, men Hobro IK er allerede på jagt efter en permanent løsning.

- Vi skal fortsætte opbygningen af vores talentafdeling, der bliver en hjørnesten i klubben i årene fremover, og vi er fuldt ud bevidste om, at denne udvikling kræver tid og tålmodighed. Vi skal skabe et hold bestående af talenter fra egen afdeling, talenter udefra og erfarne spillere, siger Peter Christensen.

Hobro har 20 point op til Esbjerg på andenpladsen i 1. division og ni point til Kolding IF, der ligger næstsidst. Næste opgave er mod Fremad Amager i weekenden.

Sørensen: - Vanskelige betingelser

Peter Sørensen koncentrerer sig med egne ord "om at komme godt ud af Hobro" og vil herefter "se, hvad tiden bringer".

Cheftræneren med erfaring fra blandt andre Silkeborg, AGF og Fredericia understreger, at han ikke ser problemer i at udvikle eller inddrage talenter.

- Det var det, jeg i meget stor udstrækning gjorde i Silkeborg. Men der er meget stor forskel på, om jeg skal tage en stor del af en lille kage og bygge noget nyt op og på at hente spillere ind fra en allerede velfungerende ungdomsafdeling.

- Hobros ungdomsafdeling har halvanden til to stjerner. I Silkeborg har man fire, tror jeg. Derfor er der meget stor forskel på at lægge det til grund for en klubs rekruttering til førsteholdet, som helst skal blive i eller udkanten af Superligaen.

Så det er ikke realistisk for Hobro at rykke op i Superligaen med det setup, de går over til nu?

- Det er jo nok Jens Hammer, du skal spørge om det. Men det er klart, at når jeg træder ud af det, så er det, fordi jeg synes, betingelserne er vanskelige, og det har jeg syntes over en længere periode.

- Derfor tager jeg konsekvensen i stedet for at gå rundt og være utilfreds og uenig i de strategiske beslutninger og siger: ”Tak for mig. Det har været to gode år. Nu er det tid til noget andet," afslutter Peter Sørensen.