Fodbold

- Alting er lidt hårdere, når man står op om morgenen, siger Simon Kjær

Der er ingen grund til panik i AC Milan, selv om holdet har smidt førstepladsen i Serie A, siger Simon Kjær.

Du kan se AS Roma-AC Milan klokken 20.45 søndag aften på TV 2 SPORT X

Med fire nederlag i de seneste otte Serie A-kampe har AC Milan sat sit forspring over styr i toppen af Italiens bedste fodboldrække.

De mange kampe uden point til AC Milan har resulteret i, at det nu er Inter, som topper rækken med fire point ned til Milan.

- I perioder som den her er alting selvfølgelig lidt hårdere, når man står op om morgenen, men fodbold er livet, og vi prøver. Træneren presser os komme tilbage med det samme for at vise os, at vi er et fantastisk hold, siger Simon Kjær i et interview på AC Milans Twitter-konto.

Holdets seneste to ligakampe er endt med nederlag til først Spezia og dernæst Inter på 0-2 og 0-3.

Desuden er det blevet til to uafgjorte kampe i Europa League, så vi skal tilbage til den 7. februar for at finde AC Milans seneste sejr.

Den danske forsvarsspiller føler sig dog sikker på, at AC Milan vil komme med et stærk modsvar på klubbens resultatmæssige formdyk.

- I kampen mod Spezia og i lokalderbyet mod Inter ramte vi ikke vores niveau. Vi skal rejse os. Det arbejder vi på, og vi er helt trygge ved, at det kommer til at ske. Vi skal ikke opfinde nye metoder for at komme tilbage, for vi ved, at vi er et stærkt hold.

- Vi har gjort det meget godt i de seneste 14 måneder, og det har givet os en ro at vide, at vores hårde arbejde virker. De dage, hvor vi ikke spiller kamp, arbejder vi altid med den samme indstilling og de samme metoder. Vi skal ikke ændre noget, fordi vi har tabt to fodboldkampe, siger Simon Kjær.

Topopgør i vente

Søndag kommer danskeren og hans holdkammerater på endnu en vanskelig opgave, når AS Roma venter på udebane. Klubben fra Rom ligger nummer fire i Serie A og har fem point op til Milan.

AC Milan vandt senest det italienske mesterskab i 2011 og sluttede senest i ligaens top-3 i 2013.

Den danske landsholdsanfører er overbevist om, at han spiller på et Milan-hold, der har løftet sig i forhold til de foregående sæsoner, hvor klubben er endt som nummer seks og fem. Det skal klubben vise nu.

- Desto hurtigere vi kommer tilbage på sporet, desto mere viser det, at vi er vokset som hold, siger Kjær.

I løbet af den seneste halvanden uge har AC Milan også spillet to kampe i Europa League. Ved at spille 2-2 på udebane og 1-1 hjemme mod Røde Stjerne avancerede Milan til ottendedelsfinalen, hvor Manchester United venter.