Fodbold

Barcelona bekræfter razzia - vil samarbejde med politiet

FC Barcelona vil hjælpe med at få fakta på plads, efter politiet har udført en razzia på Camp Nou.

En større razzia mod fodboldklubben FC Barcelonas administrationsbygninger på Camp Nou er blevet gennemført.

Det bekræfter den catalanske storklub og siger nu, at de vil samarbejde med politiet for at komme til bunds i sagen.

De bekræfter også, at det var en razzia i forbindelse med efterforskningen af en sag om en kontrakt om sociale medier.

- FC Barcelona har tilbudt at samarbejde fuldt ud med myndighederne for at hjælpe med at få fakta på plads i efterforskningen, skriver klubben blandt andet i en meddelelse.

Klubben har tidligere sagt, at der ikke var hold i anklagerne om et misbrug af pr-bureauet.

Kendt som "Barca-gate"

Ifølge radiostationen Cadena Ser er ekspræsident Josep Maria Bartomeu og flere personer fra hans tidligere ledelse anholdt i den koordinerede politiaktion.

Razziaen menes at være relateret til den såkaldte "Barca-gate".

Det er et chok for Barcelona. Jeg ved, at alle har snakket om det

Jordi Gil, redaktør på avisen SPORT

Bartomeu er beskyldt for at have brugt pr-bureauet I3 Ventures til at oprette en lang række falske profiler på sociale medier, så profilerne kunne bruges til blandt andet at svine Lionel Messi og andre stjernespillere til.

I3 Ventures var hyret af Barcelona til at promovere klubben på sociale medier, men aftalen med selskabet blev opsagt, dagen efter at anklagerne om en smædekampagne kom frem.

"Et chok for Barcelona"

Hos den spanske sportspresse, der normalt er godt informerede, kom nyheden som et stort chok.

- Vi er virkelig overraskede over denne nyhed. Vi håbede det ikke. Vi kendte til efterforskningen af sagen, der kaldes ”Barca-gate”, men vi vidste ikke, at Josep Maria Bartomeu blev anholdt, siger Jordi Gil, der er redaktør hos avisen SPORT, til TV 2 SPORT.

Han forklarer, at Bartomeu er på politistationen, og de ved endnu ikke, hvornår han løslades.

- Det er et chok for Barcelona. Jeg ved, at alle har snakket om det. Men på den anden side er der valg nu på søndag i Barcelona, og der vil komme en ny præsident og nye folk i klubben. Det må ikke påvirke klubben, for der er nye mennesker i klubbens direktion. Så det er mere et personligt problem for Bartomeu end for klubben, understreger Gil.

I3 Ventures skulle samlet have fået udbetalt en million euro fra FC Barcelona. Betalingen var angiveligt delt op i seks, så fakturaerne hver for sig var af så lave beløb, at de ikke krævede en godkendelse af klubbens bestyrelse.