Fodbold

Dette billede siger meget om Eriksens succes i Inter

Christian Eriksen har opnået cheftrænerens tillid og er nu en integreret del af Inter-holdet, mener ekspert.

Eksperter havde dømt ham færdig i Inter. Ja, selv sportsdirektøren havde så godt som sagt farvel og tak.

I efteråret og frem til januar 2021 var Eriksen blandt de yderste mandater i Inter-truppen og fik meget få minutters spilletid. Indtil Coppa Italia-semifinalen mod Juventus for knap tre uger siden.

Det er tydeligt at se, at han er en integreret del af holdet nu

Morten Bisgaard, fodboldekspert

Her var Eriksen i startopstillingen, og det har han været i nu fire kampe i træk. Den gode periode kulminerede søndag, da Eriksen blev belønnet med fuld spilletid i 3-0-sejren over Genoa.

- Han ser god ud. Det er jo bare smukt at se. Jeg var én af mange idioter, der i januar sagde, han var færdig i Inter. Det er han jo på ingen måde, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bisgaard.

Eriksen havde flere gode aktioner i Genoa-kampen og begik meget få fejl på Inter-midtbanen.

Kommanderer med holdet

I løbet af kampen kunne man endda se en Christian Eriksen, der i utilfredshed kommanderede med holdkammeraterne inde på banen.

Christian Eriksen dirigerer og kræver noget af sine medspillere.

Et rigtig godt tegn, mener Morten Bisgaard.

- Det er tydeligt at se, at han er en integreret del af holdet nu. Træneren Antonio Conte har tillid til ham. Man kunne se en Eriksen, der dirigerede med medspillerne, og man så ham også være rolig i opspillet. Han ligner bare en Inter-spiller, siger Morten Bisgaard.

- Hans form er rigtig god. Det er gode nyheder, også for det danske landshold. Det så sort ud i januar, men nu ser vi Eriksen som en af de spillere, Conte stoler på. Han kommer til at få masser af spilletid.

Alt sammen godt nyt for Eriksen og det danske landshold, men så sandelig også for Inter.

Christian Eriksen fik fuld spilletid i Inters 3-0 sejr. Video: TV 2 SPORT

Favorit til titlen

Klubben er ubesejret i Serie A i otte kampe, og med sejren over Genoa har klubben nu åbnet et hul på ti point til de nifoldige italienske mestre fra Juventus, der dog har spillet en kamp færre.

Lokalrivalerne fra AC Milan er på andenpladsen - fire point efter Inter.

- For mig at se er Inter klart det stærkeste hold. Det har de også vist. De har udspillet Juventus og vundet stort over Milan. Det er tydeligt for mig, at Inter bliver italiensk mester. De har et aldrende, erfarent hold. De har en træner, som har prøvet det før, og en spillestil, der er så klar og tydelig. Det er svært for modstanderne at dæmme op for det.

- Man skal aldrig afskrive Juventus, for de har så mange gode spillere. Blandt andre én, der hedder Ronaldo. Milan har også gjort det rigtig godt, men Inter er lige et nyk bedre.

Christian Eriksen står noteret for 46 kampe i Inter-trøjen med 5 mål og 3 assists til følge.

Inter er blevet italiensk mester 18 gange i historien, men det seneste ligger helt tilbage i 2010. Milan blev mester året efter, og siden har Juventus siddet tungt på tronen.