Fodbold

Stor razzia i FC Barcelona - ekspræsident og flere andre anholdt

Ekspræsident og flere andre personer er ifølge spanske medie anholdt under razziaen, som kan hænge sammen med "Barcagate" fra februar 2020.

Politiet er mandag i gang med at gennemføre en razzia mod fodboldklubben FC Barcelonas administrationsbygninger på Camp Nou seks dage før klubbens kommende præsidentvalg.

Flere personer er anholdt. Det bekræfter politiet ifølge nyhedsbureauet AFP. Politiet oplyser dog ingen navne på de anholdte.

Ifølge radiostationen Cadena Ser er ekspræsident Josep Maria Bartomeu og flere personer fra hans tidligere ledelse anholdt i den koordinerede politiaktion. Bartomeus anholdelse skulle have fundet sted i hans eget hjem mandag morgen.

Administrerende direktør Oscar Grau og chefen for klubbens juridiske afdeling, Roman Gomez Ponti, skulle også være anholdt.

Misbrug af sociale medier

Razziaen kan være relateret til den såkaldte "Barcagate". Det er betegnelse for en penibel beskyldning mod ekspræsident Josep Maria Bartomeu.

Han er beskyldt for at have brugt pr-bureauet I3 Ventures til at oprette en lang række falske profiler på sociale medier, så profilerne kunne bruges til blandt andet at svine Lionel Messi og andre stjernespillere til.

Josep Maria Bartomeu (tv.) var med til præsentationen af Ronald Koeman (th.) i august. Få måneder senere trak han sig.

Også ekspræsident og nuværende præsidentkandidat Joan Laporta og tidligere succestræner Josep Guardiola var i skudlinjen for den koordinerede kritik på sociale medier.

I3 Ventures var hyret af Barcelona til at promovere klubben på sociale medier, men aftalen med selskabet blev opsagt, dagen efter at anklagerne om en smædekampagne kom frem. Forløbet udspillede sig i februar sidste år.

I3 Ventures skulle samlet have fået udbetalt en million euro fra FC Barcelona. Betalingen var angiveligt delt op i seks, så fakturaerne hver for sig var af så lave beløb, at de ikke krævede en godkendelse af klubbens bestyrelse.

Klubben har tidligere sagt, at der ikke var hold i anklagerne om et misbrug af pr-bureauet.

På sin hjemmeside bekræfter FC Barcelona mandag eftermiddag, at razziaen er gennemført som en del af efterforskningen af en sag om sociale medier.

- FC Barcelona har tilbudt at samarbejde fuldt ud med myndighederne for at hjælpe med at få fakta på plads i efterforskningen, skriver klubben blandt andet i en erklæring.

Bartomeu afgik som præsident i oktober. Klubben skal vælge ny præsident 7. marts.