Fodbold

Trodsig jubelscene vækker opsigt

Da Joao Felix scorede imod Villarreal, råbte han ud mod bænken og tyssede på nogen. Spansk medie mener at kunne tyde, hvad han sagde.

Hvis man kigger på tabellen, har Joao Felix og Atletico Madrid meget at juble over.

Hovedstadsklubben fører nemlig La Liga med fem point ned til FC Barcelona, der endda har spillet en kamp mere.

Men alligevel er der åbenlyst noget, der har gået den portugisiske angriber på. Det står klart, efter han sendte bolden i mål til resultatet 2-0 imod Villarreal søndag aften.

Joao blev ikke sur på nogen. Han er en meget talentfuld spiller

Stefan Savic, spiller i Atletico Madrid

Her vendte portugiseren sig ud mod bænken og tyssede først på nogen, hvorefter han råbte en kort besked.

- Der skal nok komme nogle mundaflæsere på overarbejde i tolkningen af det her fra Joao Felix, lød det i kommenteringen på TV 2 Play.

Ganske rigtigt har spanske medier behandlet situationen nøje. Ifølge Mundo Deportivo sagde han “calla la p… boca, carallo”, som kan oversættes til "hold så kæft for fanden”. Og det er endda en mild oversættelse.

Det er uklart, hvem beskeden er rettet til.

Joao Felix scorede sit syvende ligamål i sæsonen, da Atletico Madrid besejrede Villarreal. Selvom han efterfølgende jublede over målet, var der også frustration at spore hos ham. Video: TV 2 SPORT

Træner elsker rebeller

Efter kampen blev flere fra Atletico Madrid-lejren forholdt jubelscenen, blandt andre cheftræner Diego Simeone, der værdsætter portugiseren og hans personlighed.

- Vi må spørge ham, når sådan noget sker, I skal spørge Joao. Han scorede et fantastisk mål, kom godt ind i anden halvleg, præsterede godt og det er det, vi har brug for fra ham.

- Jeg elsker, at spillerne er rebeller - spillerne skal være stærke, og holdet har brug for ham, siger Diego Simeone ifølge Mundo Deportivo.

Fingeren kom hurtigt op foran munden efter Joao Felix' scoring.
Derefter råbte angriberen ud mod bænken med ord, som ikke var i overensstemmelse med kammertonen.
På trods af Joao Felix lige havde bragt Atletico Madrid foran 2-0, vendte mundvigene ikke ubetinget opad.
Udover den kontroversielle jubelscene krammede Joao Felix dog sine holdkammerater efter scoringen.

Også holdkammeraten Stefan Savic blev spurgt til jubelscenen, men han nedtonede det hurtigt.

- Joao blev ikke sur på nogen. Han er en meget talentfuld spiller. Vi har brug for ham i den bedste udgave, fordi han er en anderledes spiller, og han kommer til at gøre en forskel, forklarer han til Mundo Deportivo.

I 2021 har Joao Felix knoklet for at finde topniveauet. Her har han blandt andet været ude efter en positiv coronatest, og i ti kampe efter årsskiftet er det blot blevet til to mål.

I alt har portugiseren scoret syv mål i den spanske liga denne sæson, mens han har nettet tre gange i Champions League.

21-årige Joao Felix blev hentet til Atletico Madrid for halvandet år siden, hvor klubben lagde 940 millioner kroner hos Benfica.