Fodbold

Absurde billeder: Lazio gør sig klar til en kamp uden modstander

En absurd situation udspillede sig tirsdag aften i Serie A i kampen mellem SS Lazio og Torino FC.

Et helt og aldeles kafkask scenarie udspillede sig på Stadio Olimpico i Rom tidligt tirsdag aften.

For her gjorde hjemmeholdet fra SS Lazio sig klar til en kamp i Serie A som så mange gange før. Problemet var bare, at der ingen modstander var i den kamp.

Lazio skulle egentlig møde Torino FC i tirsdagens kamp, men på grund af et stort coronaudbrud i Torinos spillertrup i sidste uge fik norditalienerne tirsdag morgen forbud mod at rejse til Rom af de lokale sundhedsmyndigheder i Torino.

Men ledelsen hos Serie A ønskede ikke at udskyde eller aflyse kampen af den grund, så derfor skulle SS Lazio møde op og gøre sig klar til kamp som vanligt. Også selvom alle vidste, at der ingen modstander ville være at spille mod. Og det havde stået klart hele dagen.

Den absurde tidslinje:

  • Kl. 12.00: Lazio præsenterer truppen til kampen mod Torino.
  • Kl. 17.00: Lazios spillere og stab møder op på Stadio Olimpico i Rom. Det samme gør kampens dommere og officials.
  • Kl. 17.15: Lazio-truppen tjekker baneforholdene ud som vanligt inden en kamp.
  • Kl. 17.30: Lazio præsenterer startopstillingen til aftenens kamp.
  • Kl. 18.00: Hjemmeholdets spillere "varmer op" ved at gå lidt rundt på banen og tale i telefon og tage selfies.
  • Kl. 18.30: "Kampstart"
  • Kl. 19.45: Først efter 45 minutter kunne dommeren erklære kampen for aflyst, da det ene hold udeblev. Og først herefter måtte Lazio-spillerne atter forlade stadion.

Hverken Serie A, Lazio eller Torino har efterfølgende meldt ud, hvad efterspillet bliver.

Lazio kom i respekt for reglerne

I sidste uge blev Torinos hold ramt af et stort udbrud af covid-19, og derfor blev kampen mod Sassuolo udsat. Men selvom Torino i princippet ville kunne have haft en trup klar til tirsdagens kamp mod Lazio, så var Torino-spillerne altså underlagt karantæne af de lokale sundhedsmyndigheder i hjembyen.

Og da klubben havde brugt det ene "fripas" jævnfør Serie As coronaprotokol, kunne Torino ikke bede om en udskydelse. Derfor måtte kampen "afvikles".

- Jeg kunne sige mange ting, men jeg holder dem for mig selv, siger Lazios sportsdirektør, Igli Tare, til Sky Sport Italia.

- Vi respekterede reglerne. Vi kom til stadion, og vi blev her 45 minutter, og så overlader vi resten til myndighederne. Det havde måske været belejligt for os ikke at stille op til kampen, men ligaen skal respekteres. Vi kan ikke begynde at spekulere i, hvad der sker nu. Vi gør bare, hvad ligaen forlanger, siger Tare.

På Serie As hjemmeside står kampen nu som Partita Non Disputata, der kan oversættes til "kamp ikke spillet."

Lazios anfører Ciro Immobile i ophedet samtale med kampens dommere i minutterne op til "kampstart".

Hvad sker der nu?

Hvis alt går som forventet, bliver SS Lazio tildelt en skrivebordssejr på 3-0, da Torino "udeblev" fra tirsdagens opgør.

Men her slutter sagen helt sikkert ikke. For Torino meldte allerede ud tidligt tirsdag, at klubben havde i sinde at appellere beslutningen, hvis klubben ville blive taberdømt for ikke at møde op til kampen.

- Man kan ikke beskytte ligaens integritet ved at ignorere de åbenlyse realiteter. En realitet, der gør, at vi ikke kan flytte os eller forlade byen, siger Torino FCs præsident, Urbano Cairo.

Så for Cairo og Torino er sagen langt fra slut.

- Den eneste logiske beslutning ville have været at udskyde kampen. Nu afventer vi beslutningen fra sportens retssystem. Vi vil naturligvis søge enhver mulighed for at appellere denne beslutning, siger han.

Torinos udsatte kamp mod Sassuolo er blevet fastlagt til den 17. marts. Men kampen mod Lazio er altså foreløbigt færdigafviklet. Uden kamp.

Fortilfælde kan danne præcedens

Serie A har allerede set et lignende tilfælde, da Napoli på dagen for en kamp mod Juventus i efterårssæsonen 2020 fik forbud mod at rejse til Torino for at spille kampen.

Da Napoli "udeblev" fra kampen, blev syditalienerne taberdømt og yderligere straffet ved at blive fratrukket et enkelt point.

Men Napoli appellerede, og afgørelsen blev senere omstødt, så kampen nu har fået en ny dato senere på foråret.

Og netop den sag kan danne præcedens. Derfor tyder meget på, at Torino vil få medhold i klubbens appel.

Lazio er på syvendepladsen i Serie A, mens Torino er placeret lige over nedrykningsstregen på 17.-pladsen.