Fodbold

AGF lider overraskende nederlag efter tidligt rødt kort

Et tidligt rødt kort blev udslagsgivende, da FC Nordsjælland vandt 1-0 på udebane over AGF i en uskøn affære.

FC Nordsjælland kunne fejre holdets første sejr i år, da Farum-klubben onsdag aften slog AGF 1-0 i Aarhus i Superligaens 19. spillerunde.

Kampens højdepunkter fandt alle sted inden for det første kvarter, hvor dommeren først tildelte et rødt kort efter et kig på VAR-skærmen, og forsvarsspilleren Ulrik Yttergård Jenssen derefter bragte FCN i front.

AGF-lejren var højlydt utilfredse med dommer Morten Krogh undervejs, og i særdeleshed ved tildelingen af det røde kort i kampens sjette minut fik frustrationerne frit løb.

Kampens resultat ændrer ikke meget ved stillingen, ud over at FCN har skabt mere luft ned til nedrykningsstregen og lokalrivalerne fra Lyngby.

Knap var kampen kommet i gang, før dommeren ændrede ved antallet af spillere på banen. AGF-forsvareren Bubacarr Sanneh fik vist det røde kort efter en voldsom tackling på FCN-offensivspilleren Ibrahim Sadiq.

Det røde kort blev uddelt, efter at dommer Morten Krogh havde set situationen efter på VAR-skærmen. Beslutningen vakte mildest talt ikke begejstring hos AGF-lejren, der følte sig bortdømt.

Scoring kort efter rødt kort

Udvisningen blev kampafgørende, og det var derfor ikke overraskende, at FCN bragte sig i front efter et lille kvarter ved norske Ulrik Yttergård Jenssen på et hovedstød.

Herefter var spillet uskønt med mange frispark, og ingen af holdene kom for alvor frem til store chancer. Det uskønne spil fortsatte langt ind i anden halvleg.

Hen imod slutningen lykkedes det AGF at etablere et nogenlunde pres, men FCN holdt stand og kunne derfor for første gang siden november smage sejrens sødme.

Overtidsscoring sikrer AC Horsens årets første sejr

Med en vild afslutning på kampen hentede AC Horsens årets første sejr, da det blev 2-1 på hjemmebane over AaB i Superligaen.

AaB troede, at holdet havde sikret sig et uafgjort resultat, da Mathias Ross udlignede til 1-1 i det 90. minut.

I overtiden fik AC Horsens' Nicolai Brock-Madsen dog sat den forløsende scoring ind.

Brock-Madsen scorede sejrsmålet i tillægstiden.

Horsens, der har 11 point op til nedrykningsstregen, indtager fortsat Superligaens sidsteplads efter 19 kampe. Men holdet hopper op på siden af Lyngby.

AaB tabte derimod endnu et skridt i kampen for top-6, og nordjyderne har nu ikke vundet i seks kampe. Klubben ligger nummer ni med 22 point.

Horsens lagde ud med høj intensitet i spillet og pressede AaB højt, inden AaB kom bedre med i kampen efter et kvarters spil.

Horsens fik dog tilkæmpet sig flere dødbolde på AaB's banehalvdel, og det udnyttede offensivspilleren Lirim Qamili efter 31 minutter.

Et frispark endte for fødderne af den 22-årige angriber, der kunne sparke Horsens på tidlig sejrskurs.

Målet slukkede samtidig Horsens-mandskabets måltørke, da det var klubbens første scoring i forårets seks kampe.

Efter pausen fik AaB etableret et massivt pres, men Horsens holdt stand indtil kort før tid. Her udlignede forsvarsspilleren Mathias Ross til 1-1, men det var ikke slut endnu.

Dybt inde i overtiden scorede Horsens-angriberen Nicolai Brock-Madsen til slutresultatet 2-1.