Fodbold

Braithwaite sender Barcelona i pokalfinalen

Efter et stort drama mod Sevilla kvalificerede FC Barcelona sig til pokalfinalen.

FC Barcelona er kun én sejr fra en pokal i denne sæson.

Takket være en dansker.

Martin Braithwaite blev helten, da klubben onsdag aften slog Sevilla 3-0 efter forlænget spilletid og dermed er klar til pokalfinalen.

Det var i de ekstra 2 x 15 minutter, at Braithwaite slog til. I det 95. minut sendte Jordi Alba et indlæg ind i feltet, hvor danskeren kastede sig frem og headede bolden mellem benene på Sevillas målmand, Tomas Vaclik.

Brændte kostbart straffespark

Sevilla kom ind til returopgøret i pokalsemifinalen med et godt udgangspunkt. Den første semifinale var hjemme vundet med 2-0.

Men allerede i det 12. minut bragte Ousmane Dembele Barcelona i front på Camp Nou. Ligesom han også scorede i weekendens ligakamp mellem de to hold.

Marc-Andre ter Stegen reddede Ocampos' straffespark.

Lucas Ocampos havde midtvejs i anden halvleg mulighed for at knuse catalanernes pokaldrømme. Efter 10 minutters tid på banen fik han lov til at tage et straffespark for Sevilla. Men brændte.

Barcelona kæmpede videre for finalen, og det lykkedes dem at få den forløsende scoring. Efter fire minutters tillægstid scorede klubikonet Gerard Piqué til 2-0. Kort forinden havde Sevillas Fernando fået sit andet gule kort i kampen.

Sevilla-spillerne tager sig til hovedet, efter Gerard Piqué scorede dybt i overtiden.

Efter Braithwaites scoring i forlænget spilletid stak det endnu mere af på kortfronten. På tre minutter langede kampens dommer, Jose Maria Sanchez Martinez, fire gule kort og et enkelt rødt ud til Sevilla. Det røde kort var til Luuk de Jong, som var blevet skiftet ud.

I pokalfinalen skal FC Barcelona møde enten Athletic Bilbao eller Levante.

Frenkie de Jong på vej over for at hylde sin danske holdkammerat.
Martin Braithwaite blev aftenens helt.
Martin Braithwaite i kæmpe krammer med Griezmann, Messi, Alba og Trincao.