Fodbold

Træner hædrer Zlatan - men er Milan bedre uden ham?

Onsdag aften spiller AC Milan mod Udinese, hvor hjemmeholdet må undvære sin store svensker, da han kom til skade i kampen mod Roma.

De kolde facts taler deres tydelige sprog. AC Milans scoringer kommer primært fra Zlatan Ibrahimović.

Svenskeren ligger på en delt tredjeplads på topscorerlisten i Serie A med 14 kasser. Hele 17 placeringer skal man ned for at finde Milano-klubbens næstmest scorende spiller i Frank Kessié, der har nettet otte gange.

Det er derfor en streg klubbens regning, at holdet nu må undvære ham i kampen mod Udinese og flere kampe frem. I utide måtte Ibrahimović nemlig forlade søndagens opgør mellem Roma og Milan med en skade i venstre lår. Meldingerne lyder, at han som minimum kommer til at misse de næste fire kampe, da han først skal undersøges om otte dage.

- Zlatan er vores mester, han vores nummer et i alt, og han er endnu et våben. Men holdet har klaret sig - selv i hans fravær, udtalte cheftræner, Stefano Pioli, på tirsdagens pressemøde forud for mødet med Udinese.

Det betyder, at italieneren må gå på jagt i sin taktiske værktøjskasse for at finde alternativer i angrebet, og her melder han både Rafael Leão og Ante Rebić klar fra start, selvom sidstnævnte også led et slag mod Roma i en kamp, Milan vandt med 2-1.

Flere sejre uden Ibrahimović

At mandskabet har klaret sig ganske fint uden deres topscorer, lader til at være sandt.

I hvert fald når man kaster et blik på tallene. Før kampen mod Roma viser statistikken, at Milan henter flere sejre uden svenskeren, hvilket overraskede TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

AC Milan med/uden Zlatan Ibrahimović

  • Med i 13 kampe: 62 procent sejrsrate
  • Ude i 10 kampe: 70 procent sejrsrate

- Det er jo tal, der viser, at det ikke er givet, at bare fordi Zlatan er med, så vinder de det hele. Derfor slog det mig lidt, da jeg så de her tal. For jeg havde en fornemmelse af, at Zlatan er en af grundpillerne i Milans succes, og han har været med til at bære dem. Men når man kigger på tallene efter 23 kampe, så er det ikke nødvendigvis sandheden.

- Jeg synes, Zlatan er eminent, og han er stadig meget vigtig. Men de har klaret sig uden, og de har også vundet deres kampe uden ham, lød det fra Mads Junker.

AC Milan er lige nu nummer to i tabellen, hvor de er fire point efter byrivalerne fra Inter.

Onsdagens kamp Udinese kan ses på TV 2 PLAY fra 20.40.