Fodbold

Bordinggaard lander stort job i Bundesliga-klub

58-årige Keld Bordinggaard bliver "head of coaching" i Bayer Leverkusens ungdomsafdeling.

Den danske fodboldtræner Keld Bordinggaard bytter Vejle Boldklub ud med tyske Bayer Leverkusen.

Torsdag meddeler den tyske klub på sin hjemmeside, at danskeren er blevet ansat som ny "head of coaching" i klubbens ungdomsafdeling.

Allerede onsdag kunne Vejle meddele, at Bordinggaard var færdig i superligaklubben på grund af et andet job i en europæisk storklub.

Bayer Leverkusen har et stort kendskab til danskeren. Siden 2019 har han været tilknyttet klubben som strategisk rådgiver på konsulentbasis.

- I sin rådgivende rolle har han været i stand til at give os værdifulde råd om uddannelse af vores ungdomstrænere. Vi håber, at hans fulde engagement i klubben kan gøre vores talentudvikling endnu bedre i fremtiden, siger Thomas Eichin, der er leder af klubbens ungdomsafdeling.

Bordinggaard har også tidligere været i Bundesligaen, da han var assistenttræner under Kasper Hjulmand i Mainz. Han har også selv været cheftræner i superligaklubben Silkeborg, men fik hurtigt en fyreseddel.

Han er mest kendt for sin rolle i Dansk Boldspil-Union, hvor han ud over trænergerningen var med til at udvikle "Den røde tråd" med en strategi for dansk fodbold og dansk talentudvikling.

Fra 2002 til 2006 var han assistent for Morten Olsen på det danske A-landshold, hvorefter han fra 2006 til 2011 var cheftræner for det danske U21-landshold.

Som aktiv fodboldspiller repræsenterede fynboen de danske klubber OB, Vejle og Silkeborg, men han havde også en kort afstikker til græsk fodbold.