Dansk eksperiment vil have flere tusinde fans på stadion

Et nyt dansk eksperiment med op mod 30.000 fodboldfans skal undersøge smitterisikoen ved at være til stede på de danske stadions.

Nogle skal sidde tæt. Andre skal holde afstand.

Det er nogle af de tiltag, som et nyt muligt eksperiment skal undersøge i forbindelse med den lange række af superligakampe i foråret.

Op mod 30.000 fodboldfans får nemlig muligheden for at deltage i et forsøg med kviktests for corona. Konkret kommer det til at ske således, at alle fans skal kviktestes inden kamp.

Under kampen vil nogle side lige ved siden af hinanden, mens andre skal sidde med to meters afstand. Seks til ti dage efter skal fansene så testes endnu engang.

Det oplyser direktøren for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, til TV 2 SPORT.

- Vi vil kunne se, om kviktesten bringer smitterisikoen ned under det, der er i samfundet, og om det kan blive forsvarligt at komme til fodbold.

- Om det kontrollerede forsøg bliver eksekveret, er en politisk beslutning, lyder det fra Claus Thomsen.

Senere torsdag er Kulturminister Joy Mogensen kaldt i samråd om afvikling af større events i sommeren 2021, hvor hun blandt skal redegøre for sine overvejelser om afvikling af events, festivaler, folkemøder og tilsvarende arrangementer i sommeren 2021.

Projektet med de mange fodboldfans sker i samarbejde med Aarhus Universitetshospital og afventer sundhedsmyndighedernes godkendelse.

Det var allerede mod slutningen af 2020, at Divisionsforeningen udmeldte, de havde modtaget en videnskabelig godkendelse for forsøg med at gennemføre større publikumsarrangementer i 2021.