Fodbold

Real-legende raser mod dommer, som de 'ikke har været heldige med'

Real Madrid-legende langer ud efter dommeren i søndagens Madrid-derby efter manglende straffespark. Tidligere dommer roser dog beslutningen.

Pulsen steg formentlig lidt ekstra hos alverdens Real Madrid-tilhængere, da dommeren i søndagens Madrid-derby efter godt 40 minutters spil valgte ikke at tildele et straffespark til kongeklubben.

Og det gælder i den grad også hos Real Madrid-legenden - og klubbens nuværende direktør - Emilio Butragueño.

For i situationen var det tydeligt, at bolden efter et indlæg ramte armen på Atletico Madrid-forsvarsspilleren Felipe. Men alligevel valgte kampens dommer, Hernández Hernández, ikke at dømme straffe. Også efter han havde set situationen igen på opfordring fra VAR-dommeren.

- Vi var sikre på, at der var straffe. Det er tydeligt, at bolden rammer armen. Men han træffer den beslutning, som han vurderer korrekt. Vi har ikke været heldige med Hernández Hernández, siger Real Madrid-direktøren Emilio Butragueño efter kampen ifølge Marca.

- Bolden rammer helt tydeligt armen, det kan vi alle blive enige om. Fra vores synspunkt er det et klart straffespark. Det er en skam, for det var et kritisk moment i kampen. Men hvad mere kan vi sige?

Madrid-derbyet endte 1-1 efter et føringsmål fra Atleticos Luis Suarez i første halvleg og en udligning fra Real Madrids Karim Benzema kort før tid.

Madrid-redaktør revser dommeren

Også hos AS, der er en Madrid-baseret sportsavis, har bølgerne gået højt efter søndagens derby.

For her var mediets chefredaktør tilsyneladende så oprevet over det manglende Real madrid-straffespark efter 40 minutter ved stillingen 1-0, at han efterfølgende måtte til tasterne for at skrive og udgive en kritisk kommentar rettet mod kampens dommer.

- Med en anden dommer ville Real Madrid have vundet derbyet og have været tættere på titlen. Real Madrid spillede meget dårligt i første halvleg, men dommerens fejl er utrolig, for selvom VAR retter hans fejl, ser han det ikke selv.

Sådan skriver chefredaktøren, Tomás Roncero, og tilføjer:

- Han bruger et minut på at se situationen, hvorefter hans dårlige samvittighed fortæller ham, at han ikke skal dømme det. Vi vidste det godt på forhånd. Hernández Hernández er ikke en dommer, der er tilbøjelig til at hjælpe Real Madrid.

Dommerekspert afviser strafbar forseelse

Det er dog ikke alle, der mener, at det manglende straffespark var røveri ved højlys dag.

For selvom bolden åbenlyst rammer armen på Felipe - det kan alle se - så er var det ikke nødvendigvis forsætligt. Og derfor er det ikke nødvendigvis straffespark.

I hvert fald ikke hvis man skal tro Eduardo Iturralde González. Han er tidligere spansk topdommer og agerer nu i rollen som dommerekspert hos den spanske radiostation Cadena Ser.

- Den rammer Felipes hånd, men det er ikke strafbart. Selvom VAR kalder Hernández Hernández ud til skærmen, betyder det ikke nødvendigvis, at der skal dømmes straffe, siger Iturralde González til Cadena Ser.

Det uafgjorte resultat betyder, at Atletico Madrid nu kun har tre point ned til FC Barcelona på andenpladsen i La Liga, mens der er fem point ned til Real Madrid på tredjepladsen.

Atletico Madrid har dog en udsat kamp i hånden, når førerholdet onsdag aften møder Athletic Bilbao.