Fodbold

Zidanes affære med Fru Fortuna fortsætter

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker gennemgår de seneste begivenheder i LaLiga, hvor Barcelona hentede ind på Atletico Madrid.

Sidste uges højdepunkt(er): Madrid-derbyet

Den helt store kamp i den netop overstået runde var opgøret om Madrid. Det endte uforløst og uden vinder, efter at Benzema sent i opgøret bragte balance i regnskabet og dermed holdt de forsvarende mestre inde i mesterskabskampen.

Atlético vil være mest skuffet efter pointdelingen, da de havde rigeligt af chancer for at afgøre kampen og dermed efterlade Real Madrid milevidt bag sig i tabellen. Diego Simeone havde lært lektien fra det første opgør mellem de to madrilenske fodboldmastodonter, for mens han i udekampen mod Real Madrid sendte et defensivt og passivt hold på banen, var det et toptændt, aggressivt og skarpt hjemmehold, der gik direkte efter struben på Los Blancos fra første minut.

Tilføjelsen af såvel Yannick Carrasco som Kieran Trippier på wingbackerne var et tydeligt boost til Atléticos defensive organisation, ligesom det endelig frigjorde Marcos Llorente fra den spændetrøje, han har haft på i den tid, han har vikarieret for den engelske landsholdsback. Åbningsmålet faldt blandt andet på en perfekt aflevering fra selvsamme Llorente, inden Suarez med en skøn yderside sparkede sig ud af den måltørke, han var landet i.

Real Madrid var i lange perioder i tovene, og endnu engang måtte Zidane sende varme tanker til Courtois i målet, som egenhændigt holdt mestrene inde i opgøret. Og det har i høj grad været historien om Real Madrid i denne sæson. Offensiven har haltet, mens forsvaret har givet chancer væk i hver eneste kamp, og den belgiske målmand må efterhånden være en velhavende mand, hvis han er akkordlønnet ud fra antal redninger.

Zinedine Zidane skal dog have ros for ikke at sminke sit holds præstationer, når han i denne sæson har analyseret resultaterne. Han er udmærket klar over, at Fru Fortuna har været har været en af holdets vigtigste spillere i samspil med Courtois, Casemiro og Benzema. Netop de sidstnævnte var arkitekterne bag Real Madrids udlignende mål kort før tid, hvor den franske anfører nemt kunne trille bolden i kassen, efter Casemiro med et fremragende overblik havde sat topscoren i scene.

Klasse fornægter sig ikke, og det har Real Madrid på alle positioner. Derfor er de sene comebacks selvsagt ikke rene tilfældigheder, men det virker naturstridigt, at Los Blancos kan drømme om at hæve mesterskabspokalen igen i år, hvis de fortsætter med at give store scoringschancer væk i hver eneste kamp.

Selve opgøret var en glimrende salgsreklame for La Liga, hvor højt tempo, teknik, fysik og taktik tilsammen udgjorde ingredienserne i en velsmagende cocktail. Resultatet var ikke en katastrofe for nogle af holdene, men Ronald Koeman og FC Barcelona er nok de mest lykkelige efter søndagens store derby.

Catalanerne halede yderligere to point ind på førerholdet fra Madrid, mens ærkefjenderne fra den anden del af Madrid også blev distanceret. Spændingen i toppen er intakt, og vi kan se frem til en hæsblæsende afslutning, hvor Spaniens to største klubber jagter landets mest genstridige mandskab.

Sidste uges skuffelse: Sevilla

På bare en uge forsvandt Sevillas drømme om flere trofæer til samlingen som dug for solen. Efter nederlaget i LaLiga til FC Barcelona i forrige weekend, blev selvsamme klub også stopklodsen i Copa del Rey onsdag aften, hvor Sevilla smed en 2-0 føring overbord og dermed missede muligheden for en pokalfinale i egen by. Lavpunktet kom dog denne weekend, da et uinspireret og tandløst andalusisk mandskab tabte til bundholdet Elche.

Det var med store forventinger at Papu Gomez kom til klubben i slutningen af januar, og det lignede (endnu) et scoop fra sportsdirektør Monchis side, da den lille argentiner blev præsenteret som Sevilla-spiller. Starten har dog været skuffende, og den lille troldmand har ikke formået at løfte offensiven ud af det dødvande, som den har befundet sig i under hele Lopeteguis regeringstid.

Sidste sæsons altoverskyggende stjerne i klubben, Lucas Ocampos, har også haft svært ved at finde melodien, og skal klubben ikke ende sæsonen med at misse top-fire, skal de to argentinske stjerner til at have gang i motoren.

Forude venter en returkamp mod Dortmund tirsdag aften i Champions League, men efter et hjemmebanenederlag på 2-3 er det noget af en mission, der venter for Julien Lopetegui i det tyske. At den hidsige og flamboyante træner ikke har opgivet håbet om avancement skinnede igennem, da startopstillingen til opgøret mod Elche indløb. Ligaens stærkeste midterforsvar blev sparet mod oprykkerne, og det kostede med det samme for Sevilla, der simpelthen ikke har bredden på netop de to positioner til at rotere både Jules Koundé og Diego Carlos.

Efter midtugens opgør i Ruhr-distriktet venter der Sevilla et par udfordrende opgaver i LaLiga, når målsætningen om en plads i næste års Champions League skal indfries. Førend det kan lykkes er Lopetegui og co. dog nødt til at ændre fokus væk fra den forgange uges skuffelser og i stedet rette blikket fremad.

Hvad skal vi glæde os til i den kommende uge: Storklubber i muligt glatføre

Topholdenes koncentration kommer på prøve, når de tre mesterskabsbejlere skal i kamp i den kommende runde.

Real Madrid og FC Barcelona har umiddelbart de nemmeste kampe på programmet, mens duksene fra Atlético skal fortsætte deres vanvittige overtag i kampene mod Getafe (34-0 lyder målscoreren på i Atléticos favør i de seneste 18 indbyrdes opgør), når de sent lørdag aften sætter kurs mod det sydlige Madrid og Bordalas’ mandskab.

I kampen om top-fire har Sevilla og Betis et vigtigt opgør på menuen i den sene søndagskamp, hvor de de hvide fra Andalucien skal forsøge at rejse sig efter to nederlag i træk.