Fodbold

Premier League-profil blev stående, mens alle omkring ham knælede

Som den første spiller i Premier League valgte Crystal Palace-angriberen Wilfried Zaha ikke at knæle inden lørdagens opgør mod West Bromwich.

Siden Black Lives Matter-bevægelsen blussede op verden over sidste år, har det været fast procedure, at spillerne i Premier League sætter sig på knæ inden kick-off for at tage afstand fra alle former for racisme og diskrimination.

Men som den første i Premier League valgte Crystal Palaces Wilfried Zaha lørdag at bryde denne nye norm, da han blev stående inden mødet mod West Bromwich.

En beslutning, ligaprofilen forklarer i et statement, der ifølge flere engelske medier blev sendt ud kort inden kampen blev fløjtet op på Selhurst Park:

- Jeg føler personligt, at det at knæle bare er blevet en del af rutinen inden en kamp, og at det ikke gør nogen forskel, om vi knæler eller ej. Nogle af os oplever fortsat at blive udskældt.

Har været længe undervejs

Angriberen meldte allerede i februar ud, at han ikke længere ville knæle inden kampene. Men en skade har holdt ham fra banen, og derfor var det først lørdag, da han gjorde comeback i startopstillingen hos Crystal Palace, at han fik mulighed for at gøre alvor af sine ord.

- Der er ikke noget rigtigt eller forkert (i forhold til at knæle, red.), lyder det videre fra den 28-årige angriber, der er født i Elfenbenskysten og selv har været offer for racisme, og derfor appellerer til, at samfundet og de sociale medier bliver bedre til at slå ned på dem, der skriver nedsættende om andre online.

- Jeg ved, der er mange i ligaen og hos andre autoriteter, der arbejder i kulissen for at skabe forandring. Det respekterer jeg fuldt ud, og jeg respekterer også mine holdkammerater og spillere fra andre klubber, der fortsat knæler.

Vil fokusere på fodbold

I denne Premier League-sæson har Zaha indtil videre scoret ni mål i 20 kampe. Lørdag måtte han dog overlade målscoringen til holdkammeraten Luka Milivojevic, der sikrede sejren mod West Bromwich på straffespark.

Angriberen håber nu, at der ikke vil blive talt meget mere om hans beslutning om ikke at knæle.

- Nu vil jeg bare fokusere på fodbold og nyde, at jeg er tilbage på banen.

- Jeg vil bare fortsætte med at stå med hovedet højt, lyder det afsluttende fra Wilfried Zaha.