Fodbold

Eriksen peger på muligt vendepunkt – beviste sig selv på få minutter

Christian Eriksen blev sat til salg i december, men er igen med på holdet i Inter. Nu sætter han selv ord på den frustrerende tid.

For en måned siden ville han aldrig have sagt ja til dette interview, slår Christian Eriksen fast.

Men nu har den danske midtbanespiller mere at smile over efter en tid, hvor han har kunnet følge pressens skriverier om, at hans dage i Inter-trøjen var talte, mens han tilbragte det meste af tiden i Milano-klubben på sidelinjen iført en træningsdragt med udsigt til holdkammeraterne i aktion på banen.

- Det har været det hårdeste og mest krævende år, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

- Det har været op og ned. Men først og fremmest føler jeg, at jeg nu er kommet til en stor optur.

Opturen og succesen har dog været længe undervejs. Særligt december sidste år og januar i år fremhæver Eriksen selv som to hårde måneder, hvor der var flere spørgsmålstegn end spilminutter på banen, og hvor et ’til salg’-skilt ud for hans navn blev hverdag.

Den danske landsholdsspiller havde godt lugtet lunten, men fik aldrig at vide, at han var sat til salg. Det måtte han som alle andre læse via de italienske medier.

Jeg fik bevist, at jeg stadig godt kan spille fodbold

Christian Eriksen

Blandt andet lige før juleaften sidste år, hvor Inter-direktør Guiseppe Marotta oplyste, hvordan danskerens situation var.

- Han passer ikke ind i vores planer, og han har haft det svært her i Inter, lød den kontante besked 23. december.

Mentalt hårdt

Spekulationerne og udtalelserne gjorde indtryk på Eriksen, der for alvor selv begyndte at tænke over fremtiden som fodboldspiller i Inter.

Den danske fodboldstjernes hoved var "fuld af tanker", mens januars transfervindue stod på vidt gab. Ville det være bedst med et skifte væk efter bare et år i Milano-klubben?

- Når jeg siger det, er det ikke, fordi jeg mener, at jeg ville væk på nogen måde. Jeg ville egentlig gerne kæmpe for min plads, som jeg har skullet gøre hele tiden. Jeg var sikker på, at hvis min chance kom, skulle jeg nok prøve at tage den. Det føler jeg også, at jeg har gjort, siger Eriksen, der kom til Inter i januar 2020.

I ti Serie A-kampe i perioden december 2020 til 23. januar blev det samlet til 79 danske spilminutter i Inter, og det er ikke meget, når man hedder Christian Eriksen og var en stjerne i Tottenham, der spillede Champions League-finale i 2019.

Jeg har fundet ud af, hvor hurtigt det går i fodbold. Det er op og ned

Christian Eriksen

- Det har været mentalt hårdt. Jeg kom ned for at spille fodbold, og når man ikke kunne få lov til det, var det irriterende, siger han og tilføjer:

- Uden for banen har det været helt kanon. Milano er en fin by, og familien har det godt. Det har kun været på selve grønsværen, at der lige manglede lidt.

Christian Eriksen blev omkring juleaften sidste år far til en pige. I forvejen har han sønnen Alfred på to år med kæresten Sabrina Kvist Jensen.

Har trænet efter træning

Nu er det ikke kun uden for banen og i privaten, at smilet er stort hos den 29-årige dansker.

På det grønne underlag på Stadio Giuseppe Meazza og de andre Serie A-stadioner går det også strygende.

- At være Inter-spiller har jo altid været sjovt, altid været sejt, men selvfølgelig er det lige i øjeblikket sejere også at få lov at spille lidt mere. Det er en dejlig, dejlig tid at være Inter-spiller.

Vejen til spilletid og til igen at kunne gøre en forskel på banen er dog ikke bare faldet ned i den fynske fodboldspillers favn fra den som oftest skyfrie italienske himmel over Milano.

Eriksen måtte selv trække i arbejdshandskerne og folde skjorteærmerne op.

- Jeg har egentlig været god til at lukke ting ude og egentlig bare fokusere.

- Der har været utroligt mange dage efter træninger og kampe, hvor man har trænet lidt ekstra. Det har været frispark, spark på mål eller noget andet, netop fordi man har haft mulighed for at træne meget mere, fordi man ikke spillede så meget i kampene, siger Eriksen.

Frisparksmål imod AC Milan blev et vendepunkt

Netop frisparkstræningen kom ham til gode i den svære tid, hvor spilletiden var beskeden.

Da han fik chancen i det 88. minut mod AC Milan i pokalkvartfinalen 26. januar, slog han til. Ni minutter senere havde han leveret en frisparksperle, sendt Inter videre og ærkerivalerne AC Milan ud.

- Jeg var lidt heldig... Eller heldig... Det startede med målet mod AC Milan, som betød, at folk begyndte at kigge lidt. Efterfølgende er det egentlig kun blevet bedre fra kamp til kamp. Jeg er glad for, at det er blevet sådan.

- Om det lige vender dér, er et godt spørgsmål. Jeg tror i hvert fald, at det hjalp på det. Det hjalp på, hvordan folk så på tingene udefra, at jeg fik bevist, at jeg stadig godt kan spille fodbold og godt kan sparke et frispark ind, hvis muligheden er der, siger Eriksen.

Nu læser Eriksen ikke noget om et muligt salg

Siden den afgørende scoring er han startet inde i fem ud af otte ligakampe og har tilmed høstet store roser for sit spil på banen.

Spalterne i de italienske aviser er ikke længere fyldt med rygter om et Eriksen-exit. Selv har han dog ikke fået nogen melding på, om ’til salg’-mærket stadig er klistret på spillertrøje nummer 24.

Nu fokuserer den nærmest genfødte Inter-profil bare på at holde fokus på banen og forsøge at hjælpe Inter til det første mesterskab.

- Det er jo dejligt, at man har kunnet bevise sig, men jeg føler nu stadig, at der er meget, jeg kan bevise. Jeg føler stadig, at der er meget mere, jeg indeholder.

- Jeg har fundet ud af, hvor hurtigt det går i fodbold. Det er op og ned. Jeg tager det egentlig bare dag for dag, og så må vi se, hvordan det går, og hvad fremtiden bringer.

Hvis han kigger på Serie A-tabellen, ser fremtiden da også lys ud. Efter 27 spillerunder topper Inter Serie A med ni point ned til AC Milan på andenpladsen.