Fodbold

Hjulmand vælger 'Zanka' fra og Schöne til

Kasper Hjulmand har luksusproblemer i midterforsvaret og har haft svært ved at vælge sin tredjemålmand.

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand har udtaget 26 spillere til de tre kommende VM-kvalifikationskampe.

Her er FC Københavns Mathias 'Zanka' Jørgensen blevet forbigået.

- Vi har nogle virkelig dygtige midtstoppere, som præsterer virkelig flot. Jeg har udtaget fire her, men kunne sagtens nævne de fire næste, siger Kasper Hjulmand til pressemødet.

FC Københavns midtstopper har ikke vist storform på det seneste, og han blev forbigået i det stærkt besatte felt af danske midtstoppere. I stedet er Fulhams Joachim Andersen udtaget.

Den 34-årige midtbanespiller Lasse Schöne er derimod atter med i den rød-hvide trup, efter at han har fundet sig godt til rette i sin nye klub, Heerenveen.

Derudover har Hjulmand valgt Jonas Lössl foran Jesper Hansen til den sidste plads i målet. De to FCM-spillere ser ud til at skulle kæmpe om den sidste plads til EM. Hjulmand udtaler, at han har haft svært ved at vælge mellem de to kolleger.

Danmark indleder kvalifikationen frem mod VM i Qatar med en udekamp i Israel torsdag 25. marts. Tre dage senere venter Moldova i Herning, og yderligere tre dage senere skal Danmark spille en udekamp i Østrig.

Danmark er også i VM-kvalifikationsgruppe med Skotland og Færøerne. Kun gruppevinderen er sikker på en VM-billet.

U21-landstræner udtager ungt hold til EM

Når det danske U21-landshold deltager ved EM-gruppespillet i slutningen af marts, bliver det med ti spillere, der er unge nok til at deltage ved det efterfølgende U21-EM også.

Det fremgår af den U21-landsholdstrup, som Albert Capellas mandag har udtaget til det forestående EM-gruppespil i Slovenien og Ungarn. Danmark spiller sine kampe i Ungarn.

Spanieren har udtaget et ungt hold, som skal forsøge at skaffe Danmark succes ved EM.

- I vores trup er der både et par nye navne og hele ti spillere, der også kan være med på det næste U21-landshold. Det er flot og siger meget om det talentarbejde, der foregår i Danmark i øjeblikket, siger Albert Capellas.

Blandt de meget unge spillere er Vejles angrebstalent Wahid Fahgir, som med sine blot 17 år formentlig bliver blandt de yngste til slutrunden.

Han er en af tre potentielle U21-landsholdsdebutanter i truppen. De andre er Nikolai Baden Frederiksen, som for tiden er udlejet fra Juventus til WSG Tirol i Østrig, samt Brøndby-reservemålmanden Mads Hermansen.

Albert Capellas kan skifte ud i truppen helt frem til Danmarks første kamp i gruppespillet. Det skyldes, at der er ligakampe blot fire dage inden åbningen på gruppespillet. Det rammer eksempelvis alle superligaspillerne i truppen.

U21-slutrunden skulle egentlig være afviklet i juni, men turneringen er blevet splittet op og har fået nye spilledatoer, da EM for A-landshold er blevet flyttet fra 2020 til 2021.

Derfor består U21-EM af et gruppespil i marts, mens knockoutfasen afvikles i perioden 31. maj-6. juni.

På den måde når U21-EM at blive færdigspillet før A-landsholdenes EM-slutrunde, og potentielt kan spillere med den rette alder deltage i begge slutrunder.

I EM-gruppespillet skal Albert Capellas' mandskab møde Frankrig, Island og Rusland.

- I kender mig. Vi tager en af kamp ad gangen, og vi kommer til at have lige meget respekt for alle tre modstandere, siger han.