Fodbold

Taco-fredag med Simon Kjær har været blandt Eriksens nøgler til succes

Christian Eriksen har haft stor glæde af Simon Kjær i sin første tid i Milano, og så begynder Inter-spilleren så småt at forstå det italienske sprog.

Inter og AC Milan. Christian Eriksen og Simon Kjær.

På banen er de hinandens største rivaler, men uden for kridtstregerne har de to garvede landsholdsspillere stor gavn af hinanden.

- Jeg har brugt Simon Kjær rigtig meget, lige siden jeg kom til Italien. Selvfølgelig spiller han i den forkerte klub, men han er trods alt i den rigtige by, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

Eriksen, der i januar 2020 skiftede London og Tottenham ud med Inter og Milano, har det sidste års tid haft meget at se til efter mødet med et nyt land, en ny klub og et nyt sprog. Derfor har det også været ekstra rart for den danske midtbanespiller at have landsholdsanføreren i nærheden.

- Han er trods alt en, jeg har spillet med i mange år, og jeg kender ham rigtig godt personligt udenfor banen. Vores familier har det også rigtig godt sammen. Så jeg har brugt ham rigtig, rigtig meget til ligesom at vænne mig til ligaen.

- Og så kan du jo spørge ham (Simon Kjær, red.), næste gange du ser ham, om han inviterer til Taco Friday igen, siger Eriksen.

En stor hjælp at kunne sproget

Mens Eriksen har haft mulighed for at tale dansk til Taco Friday hos Kjær, har det været nødvendigt at lære italiensk for at kunne begå sig i dagligdagen.

- Det har bestemt hjulpet at lære noget italiensk. Det er ikke, fordi jeg kan begå mig på italiensk, men jeg kan forstå det meste, og jeg kan nogle små gloser selvfølgelig. Alt her foregår for det meste på italiensk, og at kunne forstå taktikmøderne og ligesom forstå, hvad der bliver forlangt af træneren, gør det meget nemmere, det er helt sikkert.

- Men for at være ærlig, så har jeg ikke trænet italiensk så intensivt. Det har været et par uger ad gangen, men der har også været mange pauser med corona. Der har også været en lille baby derhjemme, og det har lige skullet passe sammen det hele. Det kunne godt have gået hurtigere, men nu går det okay.

Fra Taco Friday og det italienske sprog og tilbage til fodboldbanen igen, hvor der fortsat er stor spænding i toppen af Serie A.

Her ligger Eriksens Inter lige nu nummer et med ni point ned til AC Milan og Simon Kjær på andenpladsen.

Christian Eriksen har spillet 16 kampe i Serie A i denne sæson, mens Simon Kjær står noteret for 18 optrædener.