Fodbold

Hjulmand frygter 'giftig' landsholdssamling

Coronavirussen gør det fortsat vanskeligt at være træner for et fodboldlandshold, og Kasper Hjulmand frygter flere problemer i den kommende samling.

Kasper Hjulmands første tid som landstræner for Danmark har været udfordrende på en uventet måde.

Ikke på grund af dårlige resultater eller store skadesproblemer. Men på grund af covid-19.

Landsholdets samling i efteråret 2020 endte decideret kaotisk, da coronavirussen fandt vej til landsholdslejren og sendte adskillige spillere - og Kasper Hjulmand selv - på sidelinjen. Derudover havde en række danske profiler fra engelske klubber fået forbud mod at rejse hjem til Danmark på grund af rejserestriktioner.

Mandag samles landsholdet for første gang i 2021. Men corona hænger fortsat som en mørk skygge over den internationale fodbold. Og resten af verden i øvrigt.

- Jeg havde håbet på, at jeg havde set det værste i efteråret. Og at det ligesom var et lukket kapitel. Men det ser ud, som om den her martstermin bliver giftig. Den er allerede giftig, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

Den kommende samling byder på tre danske kampe, når holdet tager hul på kvalifikationen til VM 2022. Danmark møder Israel 25. marts, Moldova 28. marts og Østrig 31. marts.

Må undvære Eriksen

Kasper Hjulmands bekymring kommer på bagkant af torsdagens nyhed om Christian Eriksen, der ikke er tilgængelig for Kasper Hjulmand, når han skal stille holdet mod Israel den 25. marts. For Christian Eriksen har af sundhedsmyndighederne i Milano fået forbud mod at rejse hjem til Danmark, da Eriksens klub, Inter, er ramt af et stort coronaudbrud.

Og dén situation er et meget godt billede på den situation, som Europas og alverdens landshold befinder sig i netop nu.

- Jeg er ikke den eneste landstræner, der sidder og river mig i håret og krydser fingre for, at der ikke sker mere.

- Vi har to spillere, vi ikke kan bruge, og der er jo mange andre landshold, der har problemer. Der er forskellige restriktioner fra sundhedsmyndighederne rundt om i Europa, og det er selvfølgelig ærgerligt, siger Kasper Hjulmand.

Danmarks landstræner kan heller ikke råde over Nice-spilleren Kasper Dolberg i kampen mod Israel, da den franske liga har forbudt rækkens landsholdsspillere at rejse til lande uden for EU.

- Men jeg forsøger altid at få det bedste ud af det, og der venter tre fantastisk vigtige kampe. Altså Christian Eriksen kunne også have været skadet, og vi har jo en fantastisk god trup med gode spillere. Så vi skal nok stå stærkt.

Er det overhovedet fair, at man spiller landskampe i sådan en tid, som vi befinder os i?

- Det er jo et godt spørgsmål. Det kræver i hvert fald nogle hovedbrud. Og i denne tid kan man i det hele taget godt spekulere i, hvad der er fair. Og det gælder jo i alle livets henseender lige for tiden. Det er i hvert fald en speciel situation, vi skal håndtere, og vi gør alt, hvad vi kan for at tænke positivt og komme igennem det, siger Hjulmand.

Bournemouth-spilleren Philip Billing er indkaldt til landsholdet i stedet for Christian Eriksen.