Fodbold

Mourinho besøgte modstanders omklædningsrum efter fiasko

Tottenham-træner Jose Mourinho var knust efter Tottenhams overraskende nederlag til Dinamo Zagreb i Europa League torsdag aften.

Slår man ordet 'fiasko' op i ordbogen, står der: "det at noget falder uheldigt ud eller slår fuldstændig fejl."

Derfor tillader vi os at kalde Tottenhams præstation i Europa League torsdag aften for en, ja, fiasko.

For på trods af en 2-0-føring efter det første opgør på hjemmebane, så lykkedes det for den engelske storklub at ryge ud af Europa League efter et 0-3-nederlag i returopgøret i ottendedelsfinalen mod kroatiske Dinamo Zagreb.

En præstation, som Tottenhams manager efterfølgende begræd.

- At sige, at jeg er ked af det, er ikke nok. For det, jeg føler, er langt mere end sorg. Jeg er lige kommet ud af Dinamos omklædningsrum, hvor jeg gik ind for at lykønske de drenge, sagde Jose Mourinho på pressemødet efter kampen.

Kort forinden havde den portugisiske træner, som han nævner, været en tur inde i omklædningsrummet hos modstanderen for at sige tillykke og tak for kampen.

Manageren savnede attitude

Og noget af det, som Mourinho så hos Zagreb-spillerne, var netop noget af det, han gerne ville have set fra sine egne spillere i kampen.

- Jeg er ked af, at et hold, der ikke er mit hold, vandt kampen baseret på attitude. Jeg føler mig mere end ked af det. Sådan er det. Fodbold handler ikke om spillere, der tror, de har mere kvalitet end andre. Det basale i fodbold er attitude, og de slog os på det, siger Mourinho og fortsætter:

- Før kampen advarede jeg spillerne mod risikoen for en dårlig attitude. I pausen fortalte jeg dem om risikoen ved at spille, som de gjorde. Og det skete, fordi jeg tror, spillerne først indså, at kampen var i fare, da de scorede det andet mål, og den gik i forlænget.

Tottenham var uden Pierre Emile-Højbjerg i torsdagens kamp, da den danske midtbanespiller afsonede karantæne.

Hos Dinamo Zagreb var der til gengæld et dansk islæt på banen, da Rasmus Lauritsen spillede alle 90 minutter i det centrale forsvar hos værterne.

Sådan forløb kampen:

ritzau

Hjemmeholdets angriber Mislav Orsic stod for alle tre mål i kampen, og alle tre scoringer var fremragende sat ind.

Det første blev sat ind efter lidt over en times spil efter et flot skud fra distancen. Efter 83 minutter scorede Orsic igen, og dermed stod det helt lige mellem de to mandskaber.

Der blev ikke scoret mere i den ordinære spilletid, og så skulle det hele afgøres i 30 minutters forlænget spilletid. Her nettede Orsic endnu en gang efter 106 minutter, og den 28-årige kroat havde en drømmeaften.

Indskiftede Gareth Bale havde flere gode muligheder for at score det ene udebanemål, der havde sendt Tottenham videre. Men skarpheden manglede.

Det gjorde den også for stjerneangriberen Harry Kane gennem de 120 minutter i Zagreb.

Især i slutminutterne havde han flere oplagte muligheder, men englænderen kunne ikke få bolden i kassen.