Fodbold

Zidane undrer sig over Benzema efter ny pragtpræstation

Trods storspil for Real Madrid har Karim Benzema ikke været udtaget til det franske landshold i adskillige år. Det undrer Zinedine Zidane.

Karim Benzema viste igen lørdag, at han formentlig er den bedste franske angriber i øjeblikket.

Med to mål og en assist var han endnu engang den helt store arkitekt bag en Real Madrid-sejr.

Alligevel er han ikke udtaget til det franske landshold, når der om få dage skal spilles landskampe - og han har faktisk ikke været udtaget til landsholdet siden 2015. Det får nu hans træner i Real Madrid, Zinedine Zidane, til at stille spørgsmål ved den manglende udtagelse.

- Hvordan kan vi forstå, at Benzema ikke spiller for landsholdet? Jeg forstår det ikke, du forstår det ikke, og mange andre mennesker forstår det ikke, spørger Zinedine Zidane til Marca efter Real Madrids kamp mod Celta Vigo.

Men en betændt sag om afpresning og en mulig sexvideo ulmer stadig for den franske angriber, der har raget uklar med det franske fodboldforbund.

Sexvideo og udelukkelse

Spoler man tiden tilbage til 2007, fik en dengang 19-årig Karim Benzema debut på det franske landshold.

Det blev hurtigt en succes, og frem til 2015 blev det til 81 kampe og 27 mål for Les Bleus.

Men så så en mærkværdig sag pludselig dagens lys, og Karim Benzemas lovende landsholdskarriere endte med ét.

I 2015 blev han anholdt i en sexsag, hvor han blev beskyldt for at have afpresset sin holdkammerat Mathieu Valbuena.

ARKIV. Karim Benzema (til højre) og Mathieu Valbuena før en landskamp for Frankrig i 2014.

En af Karim Benzemas barndomsvenner skulle være kommet i besiddelse af en sexvideo af Valbuena, og her skulle Benzema angiveligt have hjulpet vennen med at afpresse Valbuena og kræve penge for ikke at lække den.

Benzema indrømmede sidenhen, at han har været i kontakt med Valbuena angående sexvideoen, men han nægter at have deltaget i nogen form for pengeafpresning.

Den franske stjerneangriber blev med øjeblikkelig virkning suspenderet fra landsholdet, mens sagens stod på, og han har ikke spillet for landsholdet siden.

Vil spille for et andet landshold

I 2019 blussede sagen op igen, da den franske fodboldpræsident Noel le Graet udtalte sig om Karim Benzemas landsholdskarriere - eller mangel på samme.

- Benzema er en rigtig god spiller, og han beviser igen i år i Real Madrid, at han er blandt de bedste på sin position. Men hans eventyr med Frankrig er slut, sagde Noel le Graet ifølge RMC Sport.

Det fik den kontroversielle angriber til tasterne.

- Noel, jeg troede ikke, at du skulle blande dig i landstrænerens beslutninger. Du skal vide, at det kun er mig, der bestemmer, hvornår min internationale karriere er forbi.

- Hvis du tror, at jeg er færdig, så må du lade mig spille for et land, som jeg er berettiget til at spille for, og så får vi at se, skrev Benzema på Twitter.

Nu har Zinedine Zidane så pustet til ilden igen, og spørgsmålet er, om den kontroversielle sag igen blusser op.

Real Madrid-træneren har tidligere selv fejret store triumfer med det franske landshold, og han nævnes også som en oplagt kandidat til landstrænerjobbet for det franske landshold i fremtiden.

Selvom han har et indgående kendskab til fransk fodbold og et godt venskab med den franske fodboldpræsident, er han uforstående.

- Der er ikke mange folk, der forstår det. Men jeg er glad som Madrid-træner. Han gør det rigtig godt for vores hold, siger Zidane.

Karim Benzema har i den her sæson scoret 23 mål i 32 kampe for Real Madrid.