Arsenal var bagud 0-3, men fik point

West Ham chokerede Arsenal med tre hurtige mål, men formåede alligevel ikke at vinde londonopgøret.

Arsenal roder rundt langt fra toppen i Premier League, men holdets moral fejler tilsyneladende ingenting.

Storklubben leverede i hvert fald en bemærkelsesværdig præstation, da man søndag vendte 0-3 til 3-3 og dermed høstede et point i lokalopgøret mod West Ham.

Alexandre Lacazette sikrede uafgjort, da han med sin anden scoring udlignede til 3-3 otte minutter før tid. Og i kampens slutfase pressede Arsenal endda hårdt for at snuppe alle tre point.

Den afslutning på kampen var der næppe mange, der havde forestillet sig, da der var spillet en halv time, hvor Arsenal snarere lignede et hold i opløsning.

Jesse Lingard åbnede scoringen for et effektivt West Ham-hold efter et kvarter, da han tordnede bolden i mål med en halvflugter fra en position lige uden for straffesparksfeltet.

Minuttet efter så Arsenal-forsvaret decideret skidt ud, da Jason Bowen fordoblede West Hams føring.

Defensiven befandt sig i kollektiv søvn, da Bowen modtog bolden i fri position og sparkede på mål fra højre side af straffesparksfeltet.

Målmand Bernd Leno reagerede for langsomt og lod det halvsløje forsøg smutte ind ved nærmeste stolpe. Og inden Mikel Artetas mænd fik rystet chokstarten af sig, var den gal igen.

Store Mikhail Antonio steg til vejrs og headede mod mål, og på kanten af offside fik holdkammeraten Tomas Soucek styret bolden ind til 3-0.

Franskmand blev redningsmand

Arsenals eneste trøst var, at det næsten kun kunne gå fremad, og gæsterne begyndte at arbejde sig tilbage i kampen.

Syv minutter senere tændte Alexandre Lacazette et lille håb, da hans afslutning blev afrettet af Soucek og endte i mål.

Syv minutter senere tændte Alexandre Lacazette et lille håb, da han reducerede med et afrettet skud.

Spændingen kom for alvor tilbage i kampen et kvarter efter pausen, da West Hams Craig Dawson satte foden uheldigt på et Arsenal-indlæg og hamrede bolden ind bag sin egen målmand.

Mikhail Antonio kunne have afgjort kampen for West Ham, men ramte stolpen fra klos hold. I stedet spolerede Arsenal festen for hjemmeholdet, da Lacazette pandede Nicolas Pepes indlæg i kassen.

Mens Arsenal formentlig hverken kan nå det ene eller det andet i ligaen, er resultatet en bet for West Ham.

Holdet tabte et skridt i jagten på Champions League og er to point efter Chelsea, der lige nu indtager fjerdepladsen.

Lige bag West Ham i tabellen finder man Tottenham, der senere søndag vandt 2-0 på udebane over Aston Villa.

Carlos Vinicius åbnede scoringen med sit første Premier League-mål i det 29. minut. Midt i anden halvleg øgede Harry Kane på straffespark til 2-0 for Tottenham, der havde Pierre-Emile Højbjerg med i hele kampen.