Syv mål i Messis rekordkamp

FC Barcelona fejrede Lionel Messi med en sand målfest mod Real Sociedad.

Messi, mærkedage og mål. Det er den seneste uge tre ord, der har hængt uløseligt sammen.

Søndag aften overgik Lionel Messi klublegenden Xavi for flest kampe, da han for 768. gang repræsenterede catalonierne, og her var der både mål og assist fra argentinerens fødder.

Først lagde han op til Sergino Dests 2-0-scoring, efter franske Antoine Griezmann havde bragt Barcelona foran i udekampen mod Real Sociedad.

Dest udbyggede føringen i det 53. minut, før Messi selv sendte bolden i mål efter en fremragende frispilning fra Sergio Busquets.

Inden hjemmekampen i mandags mod Huesca blev Messi hyldet for tangeringen af Xavis klubrekord, og her scorede han to gange i 4-1-sejren.

Målfesten blev endnu større søndag aften i San Sebastián, da Ousmane Dembélé øgede til 5-0. Han blev senere skiftet ud til fordel for danske Martin Braithwate, der fik et kvarters tid på banen.

Ander Barrenetxea Muguruza reducerede til 5-1, men Barcelona-showet var ikke slut. I det 89. minut var der takter, er mindede om Barcelonas storhedstid.

Uhyggeligt skarpe kombinationer mellem Messi, Riqui Puig og Jordi Alba gjorde, at bolden endte hos førstnævnte, der stensikkert sparkede bolden i mål til 6-1.

Med sejren fastholder Barcelona presse på førerholdet Atlético Madrid, der har fire point ned til Barcelona på andenpladsen.

Real Madrid er seks point efter Atlético.

Sociedad begynder omvendt at have udspillet sin chance for at nå Champions League i den kommende sæson. Klubben er ti point efter Sevilla på fjerdepladsen.