Fodbold

Ekspert hylder Barcas målshow: - Fuldstændig vanvittigt

Barcelona bankede Real Sociedad med hele 6-1 og vandt for femte gang i træk i den spanske liga.

Seks mål og en stime på fem sejre i træk.

Det er, hvad FC Barcelona kan tage med fra kampen mod Sociedad søndag aften, hvor de vandt med hele 6-1. Det kommer efter en svag start på året, hvor catalanerne har kæmpet gevaldigt med tingene.

Roserne var da også mange, da TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup skulle sætte ord på Barcas præstation – og især Lionel Messi, der scorede to gange og lavede en assist.

- Det var fuldstændig vanvittigt. Vi snakkede om i optakten, at det her kunne gå hen og blive en svær kamp for Barcelona. Man må sige, at de tog brodden ud af Sociedad.

- Det var en magisk aften for Lionel Messi og en magisk aften for FC Barcelona. Det, de leverede, var i meget, meget høj klasse. Messi var her, der og alle vegne.

Barcelona er med sejren fire point efter førende Atlético Madrid, der tidligere søndag vandt over Alaves. Men ifølge Andreas Laudrup skal Atlético nu føle sig særdeles truet.

- Med det spil, Barcelona leverer i dag, kan de godt gå hen og blive mestre. Så kan det godt være, at den hedder 6-1 i dag, men det er mod Sociedad på udebane. Det ser godt ud, siger Andreas Laudrup.

- Vigtigt at være effektiv

Foruden Lionel Messi kom også Antoine Griezmann, Sergino Dest og Ousmane Dembele på maltavlen.

Efter målorgiet fremhæver træner Ronald Koeman vigtigheden af at lette scoringsbyrden for Lionel Messi.

- Det er altid vigtigt, at andre spillere end Leo også scorer nogle mål. På den måde er det meget sværere at forsvare sig mod os, siger Koeman til journalister efter kampen.

Den hollandske træner har flere gange i denne sæson kritiseret sit hold for at mangle skarphed foran målet, men efter søndagens storsejr har han ingen klager, efter at Barcelona scorede på seks ud af ti forsøg.

- I en svær kamp som denne er det vigtigt at være effektiv inde i feltet, ligesom det er afgørende at komme foran, så dine modstandere giver dig mere plads.

- Da vi først kom i gang, straffede vi dem virkelig, siger han om Real Sociedad, der ligger nummer fem i LaLiga.