Fodbold

Flemming Toft udpeger dansk mester og nedrykkerne

Flemming Toft ser frem mod de afgørende slutspil i Superligaen og udpeger favoritterne til mesterskab og nedrykning.

Hvem bliver mester? Hvem rykker ned? Og hvem tager de europæiske pladser?

Det er traditionelt set de helt store spørgsmål, som danske fodboldfans stiller sig selv i forårsmånederne. Og på trods af coronapandemien så er foråret anno 2021 ingen undtagelse.

Søndag blev 22. og sidste runde i grundspillet afviklet, så efter landskampspausen bliver Superligaen splittet op i to grupper med seks hold i hver. Det øverste slutspil kaldes mesterskabsspillet, det nederste kaldes kvalifikationsspillet.

- Det har været et mærkeligt år for alle. Grundspillet har været præget af ustabilitet hele vejen. Et præg af coronapandemien. Det mest markante, der irriterer de fleste, er de manglende tilskuere. Der giver en manglende intensitet, og det har det båret præg af, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Men hvad kan vi så forvente os både i toppen og bunden i det kommende slutspil? Det giver TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft sit bud på herunder.

Flemming Tofts guldbarometer

I mesterskabsspillet venter der formentlig 10 forrygende spillerunder med meget på spil i alle kampe. For efter grundspillet er der nemlig hele fire hold, der med rette kan gå efter at vinde det danske mesterskab. Der er altså et interessant slutspil i vente, hvor meget kan ske.

Lige nu fører Brøndby IF(45 point) Superligaen med FC Midtjylland(43 point) på andenpladsen og AGF(38 point) på tredjepladsen. På fjerdepladsen finder vi FC København (35 point, mens Randers FC(32 point) og FC Nordsjælland(29 point) følger på de sidste pladser.

Her får du Flemming Tofts vurdering af, hvor store chancer de enkelte klubber har for at vinde mesterskabet:

BIF: 30 %

FCM: 50 %

AGF: 15 %

FCK: 5 %

RFC: 0 %

FCN: 0 %

- Jeg ser mesterskabet som en duel mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. Og i min optik har FC Midtjylland en klar fordel på grund af bredden i truppen og den generelle kvalitet af spillerne. Det virker som om, deres momentum er kommet nu. Efter et anspændt efter år med Champions League med en række profiler, der hang lidt efter, så virker det til, de er kommet i gang nu, siger Flemming Toft og fortsætter:

- Jeg tror, det bliver en duel mellem de to, og chancefordelingen indbyrdes mellem de to hold ser jeg som 60-40 i FC Midtjyllands favør.​

- Men Brøndby er klart på plussiden - ganske overraskende. De har holdt en god stabilitet med et ungt hold og et stramt budget.

Flemming Tofts dom: De rykker ned

I det såkaldte kvalifikationsspil er der også meget på spil de kommende måneder. Først og fremmest skal det afgøres, hvilke to klubber, der rykker ned i 1. division.

Lige nu ligger AC Horsens klart sidst i Superligaen med bare 12 point og 2 sejre efter 22 kampe. Lyngby BK indtager næstsidste-pladsen og dermed den anden nedrykningsplads med 20 point for 22 kampe. Men for Lyngby, der har spillet et forrygende forår indtil nu, er der nu kun fire point op til Vejle. Alt er på spil.

Flemming Tofts dom: AC Horsens og Vejle Boldklub rykker ned.

- I Lyngby er de nok lidt kede af, at der er landsholdspause. De har virkelig ramt niveauet på det sidste. De var stort set isolerede i bunden sammen med Horsens, men har leveret en meget, meget stærk forårssæson. De har momentum og mange talentfulde spillere, så det er en klub, der kan byde ind med meget i slutspillet, siger Flemming Toft og fortsætter:

- Horsens ligner en klar nedrykker. Og selvom Vejle er et spændende hold, så er de meget, meget ustabile. De har for mange store udsving. De spiller en herlig omgang fodbold, når de er bedst, men der er for stor forskel på plus og minus. Det er lidt kedeligt for trekantsområdet, men jeg siger altså AC Horsens og Vejle.

Superligaen begynder igen i første weekend af april, og kampprogrammet for de to slutspil forventes at blive offentliggjort tirsdag.