Hjulmand åbner en lille dør for Eriksen

Landstræner Kasper Hjulmand tør ikke melde Christian Eriksen endegyldigt ude af kampen mod Israel, selvom meldingen var en anden i første omgang.

Tre dage.

Så kort tid er der til, at Danmark åbner VM-kvalifikationen. Det sker i en kamp mod Israel, og lige nu er det fortsat uvist, om landsholdsstjernen Christian Eriksen er med. Det sker bare få dage efter, at han ellers blev meldt ude.

- Vi følger situationen, og om der kommer flere smittetilfælde i Inter. Hvis ikke der gør det, prøver vi at se, om vi kan få Christian afsted. Jeg tror ikke, der er konklusioner at drage endnu, men vi følger det, siger landstræner Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Det er svært at sige, om det udvikler sig. Der er foreløbigt fem blandt spillere og staben, der er smittet. Og det er klart, hvis der kommer et par stykker mere, så bliver det svært. Men hvis ikke der gør, burde der være mulighed for at få ham med. Han er ikke den eneste landsholdsspiller i Inter-truppen, så jeg tror, at der er flere, der vil forhøre sig, om det kunne lade sig gøre.

Men er han endegyldigt ude af kampen mod Israel?

- Jeg tror ikke, vi kan konkludere noget endnu. Der er nogle møder dernede i dag, så vi må se, hvad der sker, siger Hjulmand.

Har gået nervøst rundt

Kan kreatøren ikke nå at blive klarmeldt til torsdagens kamp, håber Hjulmand, at Eriksen kan være med mod Moldova på søndag i Herning og i udekampen mod Østrig tre dage senere.

Det er lidt med nerverne uden på tøjet, når vi tager afsted

Kasper Hjulmand, landstræner

Senest onsdag afklares det, om Eriksen må rejse til Tel-Aviv.

Dermed er grublerne ikke ovre for Kasper Hjulmand endnu, der kan fortælle om en hektisk periode.

- Det er lidt med nerverne uden på tøjet, når vi tager afsted. Men vi bliver testet 17 gange på de her 10 dage, så jeg håber ikke, at der udvikler sig noget som helst. Men det krudt, der er brugt på at tænke corona og logistik, kunne jeg godt tænke mig var brugt på fodbold. Men det er sådan, det er, siger Hjulmand.

Har du gået lidt nervøst rundt og har set på din telefon den seneste uges tid?

- Ja, det har jeg. Der er hele tiden nye meldinger og informationer: Men indtil nu ser det ud til, at Dolberg er med, og så mangler vi bare, at Christian støder til.

Efter kampen mod Israel vender der opgør mod Moldova og Østrig henholdsvis 28. og 31. marts.