Fodbold

Sådan er landsholdsspillernes form før VM-kvalkampe

Kasper Hjulmands udvalgte kommer næsten alle med masser af spilletid i bagagen, når de møder ind til landsholdssamlingen.

Der venter det danske landshold nogle vigtige VM-kvalifikationskampe, når de samles i denne uge.

I den kommende landskampsperiode venter Israel, Moldova og Østrig, og Kasper Hjulmand har udtaget en trup, hvor flere spillere strutter af selvtillid.

Stort set alle spillere, der er udtaget, får masser af spilletid i deres respektive klubber, og flere af dem kronede endda deres præstationer i weekenden med scoringer.

Op til landsholdsamlingen har Kasper Hjulmand modtaget et par afbud fra blandt andet Christian Eriksen, der på grund af udbrud af coronavirus i sin klub, Inter, ikke kan støde til landsholdslejren.

Også Parma-angriberen Andreas Cornelius har meldt afbud, da han ikke er kampklar, mens Nice-angriberen Kasper Dolberg har meldt afbud, da han som følge af rejserestriktioner ikke må forlade Frankrig.

Der er udtaget erstatninger for alle ovennævnte, mens Kasper Hjulmand endnu ikke har udtaget en erstatning for Philip Billing, der meldte afbud til landstræneren lørdag.

Herunder kan du se, hvilken form alle spillerne i den nuværende trup kommer i:

Landsholdsspillernes form

Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel

Schmeichel og Leicester har gang i en imponerende sæson, og den 34-årige målmand er stærkt medvirkende til, at Leicester ligger nummer tre i Premier League. Han har spillet samtlige kampe i ligaen, og seneste kamp i ligaen holdt han målet rent.

I FA Cuppen mod Manchester United søndag tankede han yderligere selvtillid, da han stod en flot kamp og hjalp Leicester videre.

Foto: Alex Pantling / Ritzau Scanpix

Frederik Rønnow

Frederik Rønnow

Frederik Rønnow

Frederik Rønnow har gang i en meget svær sæson med sin klub Schalke 04. Efter en skade er han tilbage mellem stængerne, hvor han har vogtet målet i de seneste tre kampe. Schalke 04 ligger absolut sidst i Bundesligaen, og i weekenden var målmanden uheldig at blive noteret for et selvmål, efter at han fik fumlet bolden ind i eget mål.

Foto: Ina Fassbender / Ritzau Scanpix

Jonas Løssl

Jonas Løssl.

Jonas Løssl

Jonas Løssl er skiftet hjem til Danmark og FC Midtjylland. Her har han fået masser af spilletid, og han har holdt nullet i de seneste tre kampe. Senest blev det endda til en imponerende sejr på 5-0 over Vejle. 

Foto: Tony Obrien / Ritzau Scanpix

Daniel Wass

Daniel Wass.

Daniel Wass

Daniel Wass kommer med en dugfrisk succesoplevelse i bagagen. I søndagens kamp for Valencia kom han på måltavlen, da han tog et flot løb ind i feltet og bragte sit hold foran efter få minutter. Danskerens scoring viste sig også og blive afgørende, for Valencia hentede en snæver sejr på 2-1. 

Han spiller næsten fuld tid hver gang, og scoringen i weekenden var den tredje i denne sæson.

Foto: Lars Møller / Ritzau Scanpix

Joakim Mæhle

Joakim Mæhle.

Joakim Mæhle

Det blev godt nok kun til en halv times tid i weekenden for Joakim Mæhle. Men han har bidt sig fast i startopstillingen for Atalanta, siden han skiftede til den italienske klub i januar. Han virker til at trives i den offensive spillestil, og det er endda også blevet til optrædener i Champions League mod Real Madrid. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Jens Stryger Larsen

Jens Stryger Larsen.

Jens Stryger Larsen

Jens Stryger Larsen har spillet i de seneste 25 kampe for Udinese i alle turneringer. Han spiller hver eneste gang og leverer solidt og stabilt. Han kommer godt nok med et nederlag fra weekenden, men med hans arbejdsindsats på kanten er han i fantastisk kampform.

Foto: Lars Møller / Ritzau Scanpix

Nicolai Boilesen

Nicolai Boilesen.

Nicolai Boilesen

Efter at have kæmpet en hård kamp virker det til, at Nicolai Boilesen endelig har fået bugt med sine skader. Derfor har han spillet en masse for FC København i den her sæson, hvor han er fast mand. 

Hovedstadsklubben kæmper noget med svingende resultater i den her sæson, men Boilesen har spillet godt. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Henrik Dalsgaard

Henrik Dalsgaard.

Henrik Dalsgaard

Henrik Dalsgaard er fast mand for danskerklubben Brentford. Backen er bundsolid, og igen i weekenden blev det til fuld spilletid, da Brentford tabte point i toppen af den næstbedste engelske række. Selvom det har været en udfordrende periode for Dalsgaard og Brentford på det seneste, er de stadig i spil til oprykning til Premier League. Med kampe hver tredje eller fjerde dag, hvor det for det meste bliver til fuld tid, er det i den grad en Dalsgaard i form, der samles med resten af Hjulmands trup.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Simon Kjær

Simon Kjær.

Simon Kjær

Simon Kjær har vel næppe været bedre. Han er i storform for AC Milan, og udover at styre forsvaret med hård hånd viser han også målfarlighed i den anden ende. 

Han scorede mod Manchester United i Europa League, og i weekenden blev han noteret for en assist, da AC Milan vandt på udebane over Fiorentina. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Andreas Christensen

Andreas Christensen.

Andreas Christensen

Andreas Christensen virkede til at være helt ude i kulden under Frank Lampard. Men siden Lampard blev fyret, og Thomas Tuchel tog over, er det gået danskerens vej. Tyskeren har masser af tiltro til Andreas Christensen efter skaden til Thiago Silva, og Chelsea har ramt en helt fantastisk form, hvor de bare vinder og vinder uden at lukke mål ind. 

Det er derfor en forsvarsspiller, der er vant til at spille til nul, der støder til landsholdslejren.

Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Jannik Vestergaard

Jannik Vestergaard.

Jannik Vestergaard

Den store danske forsvarsspiller og Southampton har haft en forfærdelig periode på det sidste, hvor det er blevet til et hav af nederlag. Men senest blev det til en sejr i FA Cuppen, hvor Jannik Vestergaard som altid var med fra start, og her var han med til at sikre et clean sheet. Sejren i weekenden var endda så overbevisende, at han blev sparet i det sidste kvarters tid. Inden da havde han desuden fået et gult kort efter en duel med Philip Billing.

Foto: Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Joachim Andersen

Joachim Andersen.

Joachim Andersen

Joachim Andersen støder til landsholdslejren med en noget blandet følelse. Han er hurtigt blevet anfører for Fulham, og på det seneste har han været stærkt medvirkende til, at oprykkeren har haft en række gode resultater. I weekenden scorede han sit første mål for klubben, men det endte alligevel med et nederlag til Leeds. Joachim Andersen og Fulham er under nedrykningsstregen i Premier League, men det ændrer ikke ved, at danskeren har været rigtig godt spillende.    

Foto: Rui Vieira / Ritzau Scanpix

Pierre Emile Højbjerg

Pierre Emile Højbjerg.

Pierre Emile Højbjerg

Midtbaneterrieren har været intet mindre end fremragende i den her sæson for Tottenham. Han er blandt Jose Mourinhos absolut foretrukne spillere, og han har vel næppe været bedre. Den seneste uge op til landsholdssamlingen har dog været hård for ham og hans klub. Her er det blevet til nederlag til ærkerivalerne Arsenal samt et pinligt exit i Europa League, hvor han havde karantæne.

Han fik dog sammen med holdkammeraterne oprejsning i weekenden med en sejr i Premier League, hvor han igen spillede hele kampen.

Foto: Matthew Childs / Ritzau Scanpix

Thomas Delaney

Thomas Delaney.

Thomas Delaney

Midtbaneslideren fra Dortmund har haft bedre tider i sin tyske klub. Klubben har ikke ligefrem gang i en alt for imponerende sæson. Selvom Delaney har fået masser af spilletid i løbet af sæsonen, har han måtte se sig henvist til bænken i samtlige 90 minutter i de seneste to kampe.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Mathias Jensen

Mathias Jensen.

Mathias Jensen

Endnu en blandt danskerkolonien i Brentford. Midtbanedynamoen har spillet 36 ud af 37 kampe i ligaen i den her sæson. Som de andre danskere i Brentford har de haft bedre perioder i sæsonen, men igen i den her sæson bliver til rigtig meget spilletid, og det er derfor en skarp Mathias Jensen, der er klar til landskampene.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Christian Nørgaard

Christian Nørgaard.

Christian Nørgaard

Christian Nørgaard ligner en mand, der er ved at være oppe i fulde omdrejninger igen efter en lang skadesperiode. I weekenden blev det til fuld spilletid for Brentford. Det er blevet til spilletid i de seneste fem kampe for klubben, men det var første gang, at han spillede samtlige minutter i en fodboldkamp siden september.

Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

Lasse Schöne

Lasse Schöne.

Lasse Schöne

Efter en periode i italienske Genoa, hvor det ikke blev til spilletid, er der nu masser af spilletid til Lasse Schøne efter sit skifte tilbage til Holland og til Heerenveen. Spilletid i samtlige otte kampe siden sit skifte er det blevet til for den rutinerede midtbanespiller.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Christian Eriksen

Lukaku og Eriksen fejrer sejren.

Christian Eriksen

Christian Eriksens optakt til landskampene har mildest talt været turbulente, for i første omgang var det yderst tvivlsomt, om han overhovedet kom med.

Inter blev ramt af massivt smitteudbrud og fik aflyst sin kamp i weekenden, og samtidig fik spillerne ikke lov til at forlade klubben. Mandag skriver italienske medier dog, at der er kommet styr på smittespredningen, således at Eriksen alligevel kan rejse med landsholdet.

Eriksen har været inde i en rigtig god periode efter i lang tid at være på bænken. Nu har han primært gjort sig i startopstillingen med flere gode præstationer til følge.

Foto: Massimo Pinca / Ritzau Scanpix

Jens Jønsson

Jens Jønsson.

Jens Jønsson

I starten af sæsonen bragede Jens Jønsson og Cadiz igennem. Men på det seneste er de kommet mere ned på jorden. Danskeren arbejder stenhårdt på midtbanen hos sin spanske klub, hvor han er en vigtig spiller på den centrale del af midtbanen. 

Indtil videre har han spillet i 26 kampe i den her sæson. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Yussuf Poulsen

Yussuf Poulsen.

Yussuf Poulsen

Yussuf Poulsen kommer til landsholdslejren med masser af selvtillid. Det har han i hvert fald god grund til. Godt nok blev Poulsen og hans tyske mandskab for nylig ekspederet ud af Champions League af Liverpool, men det ændrer ikke ved, at de har gang i en flot sæson. De blander sig helt i toppen af Bundesligaen, og med mål, assist, masser af erfaring og en energisk spillstil har Yussuf Poulsen stor ære i den flotte sæson. I weekenden blev det dog kun til et kvarters tid på banen, men spilletid har der været masser af igen i den her sæson.

Foto: Andreas Gebert / Ritzau Scanpix

Martin Braithwaite

Martin Braithwaite.

Martin Braithwaite

Martin Braithwaite har haft bedre tider i FC Barcelona. På det seneste er han blevet henvist til rollen som indskifter. Han kæmper ufortrødent, når han får chancen. Men konkurrencen er ekstremt hård, når holdkammeraterne hedder Messi, Griezmann og Dembélé. 

Han har dog vist, at han ved, hvor målet står, når han får chancen. Han kom senest på måltavlen i starten af marts, hvor han sendte sin klub i pokalfinalen. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Jonas Wind

Jonas Wind.

Jonas Wind

Jonas Wind brager mål ind i Superligaen. De seneste fire kampe har han holdt en lille scoringspause, men med 11 mål i 18 kampe er han giftig, når han får chancen.

Det har ikke været den bedste periode for FC København, men Jonas Wind scorer masser af mål for sin klub. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Mikkel Damsgaard

Mikkel Damsgaard.

Mikkel Damsgaard

I Sampdoria kæmper Mikkel Damsgaard med for alvor at bide sig fast i startopstillingen. Det bliver til spilletid i stort set alle kampe, men det er skiftevis som starter og som indskifter.

Han har dog ved flere lejligheder givet prøver på sit talent, og han har også vist, at han ved, hvor målet står i løbet af sæsonen. 

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Andreas Skov Olsen

Andreas Skov Olsen.

Andreas Skov Olsen

Andreas Skov Olsen kan meget vel være den spiller, der støder til landsholdstruppen, med det bredeste smil. I weekenden startede han godt nok på bænken for Bologna. Her kunne han se sit hold komme bagud med 2-0 mod bundproppen Crotone. Men i pausen kom danskeren ind, og så vendte Bologna kampen på hovedet, og takket være en scoring af Skov Olsen kort før tid blev det til en 3-2-sejr.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Robert Skov

Robert Skov.

Robert Skov

Skader har ødelagt størstedelen af 2021 for Robert Skov indtil videre. De seneste par kampe er han dog vendt tilbage til holdet, og her har han fået spilletid og er ved at komme op i omdrejninger igen. 

Senest blev det til en halv times tid for Hoffenheim i Bundesligaen. 

Foto: Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Marcus Ingvartsen

Marcus Ingvartsen.

Marcus Ingvartsen

Ingvartsen blev indkaldt i stedet for Andreas Cornelius, og det er en mand i kampform, der støder til landsholdet. Angriberen får nemlig godt med spilletid i tyske Union Berlin, der ligger godt til og kæmper med om europæiske pladser. Ingvartsen har dog ikke ramt den målform, han tidligere har givet prøver på. 2 mål er det blevet til i 22 kampe i den her sæson.

Foto: Hannibal Hanschke / Ritzau Scanpix