Fodbold

DBU tror fortsat på EM - kulturminister opmærksom på "unik" mulighed

DBU har fortsat tro på, at man kan få tilskuere på stadion til EM-kampene i Parken i København til sommer. Kulturministeren er opmærksom på deadline.

7. april skal DBU kunne garantere overfor UEFA, at der vil være tilskuere på lægterne, når Parken i København til sommer lægger græs til en række kampe ved EM i fodbold.

Så da den nye genåbningsplan sent mandag aften blev præsenteret, var det nærliggende at tro, at den plan var ved at gå i vasken.

For her var meldingen, at regeringen først 'medio april' ville tage stilling til, hvornår og hvordan der kan åbnes for tilskuere til professionel sport i Danmark. Altså for sent i forhold til UEFAs deadline til DBU. Men DBU's direktør understreger, at der fortsat er en særskilt dialog mellem unionen og myndighederne om EM-problematikken.

- Vi har fortsat en separat dialog med myndighederne og Kulturministeriet omkring EM. Og den dialog skal være afsluttet 7. april, hvor vi skal vende tilbage med et skriftligt produkt som svar til UEFA angående tilskuere i Parken ved EM-slutrunden til sommer, siger Jakob Jensen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Vi har en god dialog og udveksling af oplysninger med myndighederne, og vi har en god tro på, at vi kommer frem til en fornuftig løsning. Vi fortsætter dialogen frem til 7. april, og vi holder jævnligt møder med UEFA om emnet.

Forleden var UEFA's præsident, Aleksander Ceferin, ude og understrege, at de forskellige EM-arrangører skal kunne garantere, at der kommer tilskuere til EM-kampene i det givne land. Ellers vil UEFA finde en anden lokation til kampene.

Regeringen er opmærksom på deadline

Kulturminister Joy Mogensen fortæller tirsdag aften til TV 2 SPORT, at regeringen er klar til at strække sig langt for at få EM til Danmark.

- Jeg er meget opmærksom på, at vi skal finde et svar, som både er sundhedsmæssigt ansvarligt og også er med til at gøre EM på dansk jord, som er noget helt unikt, siger Joy Mogensen.

Den 7. april skal UEFA have svar på, om der kan komme tilskuere på lægterne.

- Fordi det er en historisk begivenhed med EM på dansk jord, har vi i regeringen en plan om at kunne svare UEFA konkret inden deadline, så vi forhåbentlig kommer til at få EM med noget publikum til juni, siger kulturministeren.

DBU ærgrer sig over langsommelig tilskuerplan

Men selvom Dansk Boldspil-Union fortsat er fortrøstningsfulde i forhold til at lande en tilskueraftale med myndighederne, så EM på hjemmebane kan sikres, så er DBU-direktøren enig i den kritik af den nye genåbningsplan, som flere Superliga-klubber har fremsat tidligere tirsdag.

- Vores bekymring er, at 'medio april' er alt for sent. Vi har allerede vist med Superliga-ordningen, at vi kan afvikle kampe forsvarligt. Det har myndighederne også evalueret på, så vi har dokumentation for, at vi kan afvikle kampe forsvarligt. Så vi er ærgerlige over, at vi skal vente, siger Jakob Jensen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det er unaturligt med spændende topfodboldkampe uden tilskuere. Vi er klar til det, og sundhedsmyndighederne var jo selv med til at evaluere den superligaordning, som de danske klubber sikkert afviklede fodboldkampe efter. Vi ønsker tilskuerne tilbage hurtigst muligt.

I mandagens genåbningsaftale lød formuleringen om tilskuere til dansk topsport som følger:

- Det er således aftalt, at regeringen nedsætter en hurtigt-arbejdende ekspertgruppe, der – sammen med relevante myndigheder – medio april skal komme med forslag til, hvordan de større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt. Ekspertgruppen skal også komme med anbefalinger vedrørende anvendelsen af "superligaordningen" samt afholdelse af messeaktiviteter.

En udsættelse af beslutningen som faldt mange Superliga-klubber for brystet.

- Det er uforståeligt. Der er tale om udendørssport, som vi fuldstændig kan styre. Vi kan styre tilskuerrejsen. I Vejle har vi et stadion med plads til 11.000 tilskuere, så det burde være muligt at finde en sikker løsning, siger Henrik Tønder, der er direktør i Vejle Boldklub, til TV 2 SPORT.

Men noget tyder altså på, at dialogen om tilskuere til EM i Parken til sommer kører ufortrødent videre.