Fodbold

Erfaren træner trækker sig med følelsesladet brev

Cesare Prandelli overtog roret i Fiorentina i november, men mindre end et halvt år senere stopper han. Tiden som toptræner kan være ovre, skriver han.

Cesare Prandelli er fortid i Fiorentina fra dags dato.

Den 63-årige træner nåede dermed blot at have ansvaret for holdet i godt fire måneder.

Det er Cesare Prandelli selv, der har truffet beslutningen, oplyste Fiorentina tidligere på eftermiddagen. Siden har træneren forklaret sin beslutning i et brev på klubbens hjemmeside, hvor han ikke lægger skjul på, at det har været en svær tid.

- I de sidste par måneder har en sort sky udviklet sig inde i mig - ændret måden, hvorpå jeg ser ting. Jeg kom her for at give 100 procent, men nu føler jeg ikke længere, det er muligt, og derfor har jeg besluttet at træde tilbage for alles bedste.

- Jeg har været igennem en periode med stor bekymring, som har forhindret mig i at være, hvem jeg virkelig er.

- Jeg begyndte denne oplevelse med glæde og kærlighed ansporet af entusiasmen fra de nye ejere. Det er muligt, at min kærlighed til byen og minderne fra de fantastiske øjeblikke, jeg har oplevet her, gjorde mig blind for de tidlige tegn på, at noget var forkert indeni, lyder det blandt andet fra Cesare Prandelli.

Den nu tidligere Fiorentina-træner stod også i spidsen for klubben i perioden 2005-2010, hvor han blandt andet blev hædret som årets træner i Serie A flere gange.

Det her kan være slutningen på min karriere som træner, men jeg fortryder intet og ønsker ikke at gøre det

Cesare Prandelli, tidligere Fiorentina-træner

I sin første tid som træner for klubben formåede han to gange at sikre Fiorentina en fjerdeplads i den bedste italienske række. Derudover var de lillablusede ofte med længe i Europa, blandt andet nåede de semifinalerne i UEFA Cuppen i 2007-2008, mens holdet også flere gange spillede Champions League.

I indeværende sæson har succesen dog ikke været lige så stor for Cesare Prandellis tropper. Holdet er nummer 14 i Serie A efter 28 kampe - blot syv point over nedrykningsstregen.

- Måske slutningen på min karriere

Foruden Fiorentina har Cesare Prandelli været italiensk landstræner i fire år, mens han også har været træner i klubber som Valencia, Roma og Parma.

Cesare Prandelli måtte trøste de italienske spillere efter finalenederlaget til Spanien ved EM i 2012.

Han startede trænerkarrieren i Atalanta, hvor han i 1990 fik ansvaret for klubbens U19-hold. Siden da har han undervejs haft et par pauser fra trænergerningen, men har mere eller mindre været en fast bestanddel af europæisk fodbold. Det kan dog være slut nu.

- Jeg er bevidst om, at det her kan være slutningen på min karriere som træner, men jeg fortryder intet og ønsker ikke at gøre det. Den verden, jeg har været en del af i hele mit liv, er sandsynligvis ikke den rigtige for mig længere - jeg ser ikke længere mig selv i den, skriver Cesare Prandelli.

Fiorentina oplyser ikke, hvem der overtager trænertjansen i klubben.