Fodbold

Hjulmand roser Eriksen: - En fornøjelse at mærke

Landstræner Kasper Hjulmand kan glæde sig over at have Christian Eriksen til rådighed i alle de kommende VM-kvalifikationskampe.

Et stort coronaudbrud i fodboldklubben Inter gjorde, at Christian Eriksen i første omgang ikke fik lov til at rejse med landsholdet til den første VM-kvalifikationskamp i Israel.

Men mandag tikkede en glædelig melding ind til landsholdet. Der var kun én ny positiv test i Inter, og så fik spillerne lov til at rejse med deres respektive landshold.

Således blev Eriksen samlet op af landsholdets fly, da det mellemlandede i Italien for at samle de danske Serie A-spillere op.

- Det er en fornøjelse at mærke, hvor meget det betyder for Christian. Han har gjort alt, han kunne, og er virkelig glad for at kunne være med. Det betyder virkelig meget, at man kan mærke på spillerne, hvor meget det betyder for dem at være med, siger landstræner Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Vi har løbende haft kontakt med Christian og myndighederne og fulgt op på de lokale myndigheder. Christian er jo ikke den eneste landsholdsspiller i Inter, så vi har selvfølgelig også fulgt op med de andre forbund.

'Rytmen og hjertet på holdet'

Blandt andre den belgiske landsholdsstjerne Romelu Lukaku satte sig i bilen og kørte hjem til Belgien, da spillerne fik grønt lys. Kravet til spillerne var nemlig, at de enten rejste i bil eller chartret fly.

Og med Eriksen tilbage på holdkortet får landstræneren glæde af en af de bærende spillere.

- Christian er og har længe været en meget, meget vigtig spiller for det danske landshold. Både på og uden for banen er han en vigtig spiller for os. Han er rytmen og hjertet i holdet, når vi spiller, men også uden for banen er han afholdt. Det er en vigtig spiller, vi får med ind i holdet. Det var en god nyhed, siger Hjulmand.

Trods den turbulente tid i Inters coronakaos, der betød aflysning af weekendens Serie A-kamp, har der ikke været grund til sure miner fra Eriksen i Italien.

Den svære periode, hvor han fik lov til at forlade klubben grundet manglende spilletid, er blevet vendt på hovedet. Nu er han mere eller mindre fast mand, når træner Antonio Conte vælger de 11 til startopstillingen.

Samme rolle som i efteråret

Men Conte bruger Eriksen i en mere tilbagetrukket rolle, hvorimod han på landsholdet har et mere offensivt udgangspunkt. Det bliver der næppe lavet om på, fortæller Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Vi kan ikke forvente en markant anden rolle end den, han spillede i efteråret. At holde spillet i gang. Han har en eventyrlig evne til at mærke kampen og være de steder, hvor man kan holde spillet i gang.

- Og så har han været afgørende for at skabe chancer. Alle standardsituationer og dødbolde er han på. Han er en vigtig brik for os. Uanset hvad er holdet andet end Christian, men han er en virkelig vigtig brik.

Danmark møder torsdag Israel, mens det den 28. og 31. marts gælder henholdsvis Moldova og Østrig.