Fodbold

Imponeret landstræner hylder dansk Fulham-anfører

24-årige Joachim Andersen er lejet ud til Fulham i denne sæson, hvor han er startet inde i 24 kampe i træk og fik anførerbindet efter to måneder.

Forsvarsspilleren Joachim Andersen tiltrak sig stor opmærksomhed i 2019, da han med skiftet til Lyon blev den dyreste danske fodboldspiller nogensinde.

Men på banen kneb det mere, og her fik danskeren ikke lige så meget spilletid som ønsket. Derfor blev han lejet ud til Fulham i oktober 2020 og sæsonen ud.

Indtil videre har det været et meget succesfuldt ophold. Danskeren har startet inde de seneste 24 Premier League-kampe og er blevet anfører i klubben.

Jeg har måske lidt mere selvtillid og spiller hver eneste uge, så det er jeg selvfølgelig rigtig glad for

Joachim Andersen, Fulham

Efter første kamp som anfører væltede roserne ned over danskeren fra de engelske medier, og det samme gør sig gældende fire måneder senere, da TV 2 SPORT taler med den danske landstræner.

- Jeg synes, det er imponerende at tage til Fulham som lånespiller og overbevise Scott Parker, som er en dygtig træner – ikke bare med sit spil, men også med sin personlighed i en meget, meget ung alder at få anførerbindet som lejespiller i en Premier League-klub. Det siger ikke kun noget om hans spil, men også noget om hans personlighed og lederskab, siger Kasper Hjulmand.

Danskeren har kontrakt med Lyon til sommeren 2024, men er indtil videre lejet ud til ligaoprykkeren Fulham resten af denne sæson.

Joachim Andersen missede de to første kampe i Fulham på grund af en ankelskade, men har siden spillet samtlige opgør for klubben.

- Vi håber selvfølgelig alle sammen for Joachim, at Fulham klarer sig, og han er et godt sted – men uanset hvad er det imponerende, og det viser lidt om hans tro på sig selv, hans evne til at arbejde hårdt hver dag og give noget videre til andre også. Så det har været stærkt af Joachim, det er godt at se, siger landstræneren.

”Super form” og masser af selvtillid

Joachim Andersen fik landsholdsdebut i oktober 2019, da Danmark besejrede Luxembourg 4-0 i en venskabskamp.

Indtil videre er det midterforsvarerens eneste A-landskamp, men ifølge landstræner Kasper Hjulmand har han mange flere i vente.

Det kan blive tilfældet i den kommende uge, hvor det danske landshold spiller tre kampe i VM-kvalifikationen.

Hovedpersonen selv mener da også, at han tropper op i landsholdslejren i god form efter de mange spilminutter i Fulham.

- Nu har jeg spillet 24-25 kampe i træk i Premier League, en del som anfører, og vi har spillet god fodbold. Vi er et af de hold, som har lukket færrest mål ind. Så det er klart, at jeg er i super form, siger Joachim Andersen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg føler da klart, at det er noget af det bedste, jeg har spillet. Det, som jeg viste i Italien (Sampdoria, red.), føler jeg egentlig også, jeg har bevist i England, så det er klart, at jeg går ind til hver kamp med en masse selvtillid og føler, at mit hold kan vinde. Det er sådan, man skal spille fodbold, synes jeg.

Joachim Andersen understreger, at han havde det godt i Lyon, men at han gerne ville have spillet mere.

Han nåede at spille tre kampe for for den franske topklub i Ligue 1, inden han tog til Fulham, hvor spilminutterne derimod har været konsekvente.

- Det er klart, at når du har en god periode og en træner, der tror på en, får du også noget mere selvtillid. Det er måske det, der er forskellen nu – jeg har måske lidt mere selvtillid og spiller hver eneste uge, så det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, forklarer Joachim Andersen.

Danmark tager hul på VM-kvalifikationen på torsdag, hvor Israel venter i Tel Aviv. Søndag står de rød-hvide over for Moldova i Herning, mens holdet bare tre dage senere møder Østrig på udebane.