Fodbold

Landsholdskomet frygtede for karrieren efter voldsomt uheld

Mens landsholdsdebuten bød på et mål, brækkede Andreas Skov Olsen ryggen i sin anden landskamp. Fem måneder senere er han på landsholdet.

Vi er tilbage i oktober 2020. Danmark møder Island på udebane i Nations League og er på vej mod en sikker sejr på 3-0.

Det første, jeg tænkte, var, om jeg kunne komme til at spille fodbold igen og egentlig leve normalt igen

Andreas Skov Olsen, fodboldspiller

Stortalentet Andreas Skov Olsen bliver skiftet ind i det 66. minut til sin blot anden landskamp. Alligevel var der store forhåbninger til danskeren efter en drømmedebut bare fire dage forinden.

Desværre for ham bliver øjnene især spærret op af negative årsager. Efter en duel med Sverrir Ingason lander danskeren uheldigt og får islændingen ned over sig.

Episoden koster danskeren et brud på én af de fem lændehvirvler. Men den unge landsholdskomet frygtede, at det var langt værre.

- Jeg var rigtig, rigtig bange, fordi det selvfølgelig var voldsomme smerter, men jeg gik også meget i chok. Det første, jeg tænkte, var, om jeg kunne komme til at spille fodbold igen og egentlig leve normalt igen. Men det kunne jeg så heldigvis.

- Det var en forfærdelig aften og noget, der godt kan give lidt mareridt om natten i hvert fald, fortæller Andreas Skov Olsen på et pressemøde tirsdag.

Mens danskerens anden landskamp har fremprovokeret mareridt, overgik hans debut formentlig hans vildeste drømme.

Fire dage inden det voldsomme uheld debuterer Andreas Skov Olsen på A-landsholdet i en venskabskamp mod Færøerne. Her er han manden bag første scoring, mens han også tilkæmper sig et straffespark og assisterer til 4-0-scoringen, der blev kampens sidste mål.

- Det starter rigtig godt, ikke? Jeg får en rigtig god debut. Så kommer vi op til kamp nummer to, og så brækker jeg ryggen. Så det var både himmel og helvede på den tur. Men jeg er rigtig glad for, at jeg fik den debut og måden, det skete på, siger Andreas Skov Olsen til TV 2 SPORT.

- Det har været en lang og hård proces. Men jeg er kommet godt ovenpå og har ikke nogen mén. Og så har jeg kunnet spille mig tilbage i truppen, forklarer Andreas Skov Olsen.

Han har nogle ting, som er lidt anderledes end de andre

Kasper Hjulmand, landstræner for Danmark

- Vi har set den gamle Andreas Skov Olsen

Skaden koster stortalentet en operation og 13 kampe på tribunen for Bologna. Men den 3. januar returnerer han til fodboldbanen. 16 minutter bliver det til.

Efter comebacket har Andreas Skov Olsen været med i 12 af 13 kampe for Bologna, men har ikke fået fuld tid i nogen af kampene. Alligevel har han imponeret landstræner Kasper Hjulmand.

- Det er godt at se ham tilbage efter rygskaden fra Island. Da vi tog ham med, var han opadgående i Bologna. Det er lidt det samme nu. Jeg har fulgt ham, siden han kom tilbage. Han har trænet godt og gjort det godt i indhop og startpladser.

- De sidste tre kampe har vi set den gamle Andreas Skov Olsen igen med udfordringer - mod Napoli skyder han på stolpen, og jeg elsker det mål, han får scoret sidst (mod Crotone, red.), siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

Det lignede længe en uafgjort mellem Crotone og Bologna, indtil en ung dansker dukkede op ved en retur. Video: TV 2 SPORT

Foruden de rosende ord har Kasper Hjulmand fundet plads til Andreas Skov Olsen i landsholdssamlingen forud for tre VM-kvalifikationskampe. Dermed er han tilbage på landsholdet fem måneder efter forskrækkelsen i Island.

- Det er dejligt. Det betyder meget for mig, at jeg har fået lov at komme med igen efter mit lille uheld sidst.

- Det har helt sikkert styrket mig at komme igennem skadesperioden. Også fordi jeg skulle komme igennem det alene uden familien tæt på til at kunne hjælpe. Det har givet hår på brystet, fortæller Andreas Skov Olsen.

- Har noget lidt andet end andre

Den nu 21-årige offensivspiller kan torsdag potentielt spille sin tredje A-landskamp, når Danmark åbner VM-kvalifikationen imod Israel.

Ellers er der også muligheder for spilletid imod Moldova søndag eller Østrig bare tre dage senere. Landstræneren vil dog ikke løfte sløret for, om og i så fald i hvilket omfang han vil anvende Andreas Skov Olsen.

- Der kommer til at blive brugt en del spillere. Han er en spiller, der kan bruges, og han har noget lidt andet end nogle af de andre. Så vi må se, hvordan vi strikker det sammen, så det bliver bedst muligt for holdet. Men han har nogle ting, som er lidt anderledes end de andre, siger landstræneren.

Selv peger Andreas Skov Olsen på, at han hører i den unge kategori og glæder sig meget at suge mere erfaring til sig.

- Jeg skal bare fyre den af og vise, hvad jeg kan. Jeg skal bidrage med, hvad jeg kan og lære af de andre og blive en større del af holdet. Det er en fed rolle. Jeg føler mig fri og skal bare ind og gøre mit bedste, lyder det afslutningsvis fra Andreas Skov Olsen.