Mindst 12.000 EM-fans lukkes ind i Parken

Kulturminister Joy Mogensen (A) garanterer, at mindst 12.000 tilskuere fĂĄr adgang til sommerens EM-kampe i Parken.

Det danske herrelandshold kan se frem til større opbakning end længe, når de spiller gruppekampe ved det kommende fodbold-EM på hjemmebane.

Kulturminister Joy Mogensen garanterer sĂĄledes over for UEFA, at et femcifret antal fans fĂĄr adgang til nationalarenaen.

- Det, vi kommer til at melde ind nu, er mindst 12.000 tilskuere i Parken, medmindre ekspertgruppen kan komme med en anbefaling, der går højere op, siger Joy Mogensen til DR.

Meldingen kommer efter et ønske fra det europæiske fodboldforbund, der har bedt værtslandene garantere, at mindst 30 procent af stadionsæderne bliver besat.

Joy Mogensen tilføjer over for DR, at udmeldingen blandt andet bygger på erfaringerne fra forsøgsordningen i Superligaen sidste sommer. Her fik fans lov til at overvære kampene på stadion med afstand til hinanden.

PĂĄ kulturministeriets hjemmeside lyder formuleringen 11.000-12.000 tilskuere.

- Vi vil samtidig se på, om der kan komme endnu flere tilskuere i Parken, hvis de sundhedsmæssige forhold giver mulighed for det. Det kommer til at blive en del af den ekspertgruppe, der nedsættes i forlængelse af genåbningsaftalen. Vi har også meddelt DBU og UEFA, at det kan blive nødvendigt at lukke for tilskuere, hvis der sker smittespredning, så det vil være sundhedsmæssigt uforsvarligt at tillade tilskuere til kampene, udtaler Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

Den tilgang er dog alt for defensiv, mener Liberal Alliances gruppeformand Ole Birk Olesen.

- Til juni har vi i lang tid kørt med et coronapas i Danmark. Det vil sige, alle, der bliver lukket ind, vil være testet kort tid inden eller vaccineret. Derfor kan vi godt have 38.000 i Parken, siger Ole Birk Olesen til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, at man skal sige til fodboldfansene i Danmark, at der kommer 38.000. Hvis vi bliver overraskede over et eller andet vildt og uforudseeligt, så kan man selvfølgelig justere, men det virker fuldstændigt sikkert med de foranstaltninger, som vi er ved at indføre.

Danmark spiller tre kampe i Parken

I alt skal der spilles fire kampe i Parken ved sommerens slutrunde, der på grund af coronapandemien er flyttet fra 2020 til 2021. Alle kampe er for længst meldt udsolgt med den normale kapacitet på 38.000 tilskuere.

  • 12. juni: Danmark – Finland
  • 17. juni: Danmark – Belgien
  • 21. juni: Danmark – Rusland
  • 28. juni: 1/8-finale uden Danmark

Ud over København er Amsterdam, Baku, Bilbao, Budapest, Bukarest, Dublin, Glasgow, London, München, Rom og Skt. Petersborg også vært for EM 2021.